Liga 1

Oficial: Arena Nationala a primit aviz de functionare. Care ar putea fi primul meci gazduit

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a semnat, vineri, documentul prin care Arena Nationala a primit autorizatia de asigurare in caz de incendiu, un document in absenta caruia cel mai mare stadion din Romania a fost inchis in ultimele patru luni.

"Ca urmare a solicitarii de emitere a autorizatiei de securitate la incendiu si a completarii dosarului aferent de catre Primaria Municipiului Bucuresti, cu agrementul tehnic pentru cele doua tipuri de membrane ale acoperisului, specialistii din cadrul institutiei noastre au analizat documentatia acestui obiectiv, actualizata cu modificarile efectuate in ultimii ani si au concluzionat ca in acest moment se indeplinesc conditiile pentru emiterea autorizatiei de securitate la incendiu", au anuntat cei de la ISU intr-un comunicat.

Conform procedurii ISU va transmite Primariei Municipiului Bucuresti o adresa prin care instiinteaza aceasta institutie ca documentatia depusa pentru Arena Nationala a primit aviz favorabil.

Primarul interimar Razvan Sava a anuntat in mediul online ca a primit avizul din partea ISU.

"Sunt bucuros pentru ca am reusit sa obtinem autorizatia de la ISU. Am gasit stadionul inchis, fara autorizatie, iar acum, dupa cateva luni, am reusit sa avem toate actele in regula. Spectatorii si jucatorii pot intra pe stadion in deplina siguranta. Avem acum confirmarea ca nu exista niciun risc", a scris Sava pe contul sau de Facebook.

In aceste conditii, primul eveniment public gazduit de Arena Nationala ar putea fi meciul Steaua-ASA Tg.Mures din 2 aprilie.

Vedeti mai jos autorizatia ISU prin care Arena Nationala redevina functionala dupa patru luni:



Oficial: Arena Nationala a primit aviz de functionare. Care ar putea fi primul meci gazduit