Liga 1

Nu e Bratu, nu e blatu'

Steaua s-a impus fara niciun fel de probleme in deplasarea de la Chiajna, 3-0 impotriva Viitorului, punand astfel capat speculatiilor facute pe marginea acestei partide, alimentate, e drept, si de meciul de "salon" din returul sezonului precedent (Steaua-Viitorul 2-5). Cu acest succes, Steaua se distanteaza la 9 puncte de Astra in clasamentul Ligii 1, la care se adauga si avantajul intalnirilor directe, deci 10 puncte, si are practic asigurat titlul de campioana cu sase runde inainte de final.

Pe fondul unui joc echilibrat, Viitorul a inregistrat prima ocazie a partidei, in minutul 26, cand Alexandru Lazar a aparut din linia a doua si a trimis cu capul pe directia lui Tatarusanu.

La poarta opusa, cateva momente mai tarziu, Alexandru Chipciu s-a incapatanat sa il dribleze pe Dragos Balauru, portarul Viitorul, intr-o situatie de unu la unu care anunta deschiderea scorului.

Steaua putea primi penalti in minutul 37, cand Cristi Balaj a considerat regulamentara interventia lui Carstocea asupra lui Andrei Prepelita in suprafata de pedeapsa.

Campioana a rezolvat meciul spre finalul primei reprize, cand Latovlevici punctat pentru 1-0 cu un sut la vinclu (39), pentru ca Iancu, la urmatorul atac, sa indeplineasca o simpla formalitate. Alexandru Chipciu l-a driblat usor pe Mitrea si a pasat ideal pentru fostul jucator al Viitorului, care a dublat avantajul oaspetilor.

Introdus in partea secunda, Claudiu Keseru a inscris la prima atingere de balon, si cu largul concurs al lui Balauru, care a scapat mingea printre maini.

Cu un sfert de ora inainte de final, Mircea Axente a fost blocat de Ciprian Tatarusanu la un sut din 8-9 metri, usor lateral dreapta.

Viitorul: Balauru - Moga (I. Mitrita 46), Mitrea, Larie, Tosca - Daminuta (M. Axente 46), Benzar - Al. Lazar, Al. Carstocea (Manea 64), Taru - Gavra. Antrenor: Bogdan Vintila

Steaua: Tatarusanu - Georgievski, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepelita, Pintilii (L. Filip 55) - Ad. Popa, Sanmartean (N. Stanciu 70), Iancu (Cl. Keseru 49) - Chipciu. Antrenor: Laurentiu Reghecampf

Arbitru: Cristian Balaj

Cartonase galbene: B. Tiru 91

Cartonase rosii: -

Stadion: Concordia



Nu e Bratu, nu e blatu'