Liga 1

Mesajul zilei: Cum s-au dat drepturile tv ale Ligii e pentru Sky Broadcast

Un cititor al onlinesport.ro a scris vineri un mesaj in comentariul articolului legat de disparitia Ligii 1 din programele Romtelecom. Iata cum vede acesta modul in care drepturile Ligii 1 au fost cedate unei firme despre care nimeni nu stie nimic, doar pe o promisiune.

Mesajul este mai jos:

"Surpriza cumplita"??? Am facut verificari si se pare ca Pamantul va continua sa se invarta in jurul Soarelui, chiar daca nu se mai vad meciuri din cel mai tare campionat din Galaxie: Liga 1 Faliment.
Dar care e problema? Nu s-au mai dat drepturile TV fara licitatie? Sa zicem la Telesport, Horatiu Nicolau ? Care le-a vandut mai departe pe bucati la posturi tv si si-a scos profit de 3 ori? Ca sa nu mai vorbim de spaga impartita cu Ligarii, gen Mitica Smekerika Dragomir si acolitii lui? Nedovedita, normal, dar stim si noi mai multe, cu toate ca nea Mitica a fost corect toata viata lui de securist sifonar atarnator.

Ce, acum nu s-a dat ceva? De fapt nu. Au venit astia de la ISB la Gino si i-au spus: "Domnu' Gino, vrem si noi sa cumparam Drepturile tv Liga 1. Ah, ati cazut, v-ati impiedicat de pachetul ala lasat pe jos de cineva. O fi greu? Dar ce e in el? Milioane? De euro? Of, pai ridicati-l domne sa nu se mai impiedice si altii de el. Oare cine l-a pus in mijlocul drumului? Dar hai sa vorbim de pretul pentru drepturi."
Deci, vedeti, nu s-a dat spaga sau comision! Totul a fost la vedere.

LPF a cedat pentru cinci ani, pentru o promisiune de plata de 27,5 milioane de euro pe an, drepturile tv ale Ligii 1 catre firma Sky Broadcast, din Malta.

Aceasta a reusit sa vanda Liga 1 doar catre UPC si Orange, pentru a incerca sa isi recupereze o parte din banii pe care ii va plati pentru primul an, obtinand o suma inca insuficienta, care neoficial se invarte in jurul a 7-8 milioane de euro.

Companii de cablu care trebuiau sa contribuie pentru a acoperi "gaura" celor de la Sky Broadcast, cum ar fi RCS si Romtelecom, nu au cumparat inca drepturile de retransmisie a canalelor care au Liga 1 la tv.

De aceea, temerea care a existat de la inceput persista si acum: cat timp cei de la Sky Broadcast vor plati 27,5 de milioane pe an? Ce se va intampla daca vor iesi din contract, un lucru pe care, dupa cum se stie neoficial, il pot face oricand?



Mesajul zilei: Cum s-au dat drepturile tv ale Ligii e pentru Sky Broadcast