Liga 1

Mai multe cluburi din Liga 1 doresc renuntarea la sistemul cu 14 echipe din sezonul viitor

In cercurile conducatorilor de cluburi din Liga 1 a aparut un curent care sustine mentinerea sistemului actual cu 18 echipe, desi s-a hotarat deja reducerea la 14 a numarului de echipe.

"Am auzit de aceasta intentie a mai multor cluburi. Intre tur si retur s-ar putea face aceasta schimbare. Ei isi dau seama ca este o mare eroare sa treci brusc de la 18 echipe la sistem cu 14 echipe si play-off. Abia acum isi dau seama ca e un sistem falimentar. Nu s-a mai intamplat nicaieri asa ceva pana acum. Am auzit in ultima vreme discutandu-se despre aceasta chestiune. Voiau chiar sa faca o propunere in Comitetul Executiv de luni, dar nu stiu ce s-a intamplat mai departe. Eu sunt sigur ca se va gasi o solutie in pauza de iarna si se va ajunge la sistemul cu 18 echipe", a afirmat pentru Mediafax o sursa din interiorul FRF.

Cu toate acestea, aceeasi sursa mai spune ca LPF se opune acestei idei votata in cadrul Adunarii Generale.

In respectiva sedinta doar trei cluburi s-au opus reducerii numarului de echipe: Concordia, Gaz Metan si Ceahlaul.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat la 29 mai, in urma propunerii Adunarii Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, ca din sezonul 2015-2016 in Liga I sa evolueze 14 echipe, urmand ca in editia 2014-2015 dintre cele 18 echipe participante sa retrogradeze sase formatii si sa promoveze doua din Liga 2.



Mai multe cluburi din Liga 1 doresc renuntarea la sistemul cu 14 echipe din sezonul viitor