Liga 1

LPF impune limitarea numarului de straini in Liga 1

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, marti, prin vocea secretarului general Justin Stefan intr-o conferinta de presa ca numarul de jucatori straini extracomunitari va fi limitat in functie de numarul de selectii pe care acestia il au la echipele lor nationale.

"Au fost votate mai multe masuri prin care sa fie incurajata formarea jucatorilor la nivel national. In ceea ce priveste jucatorii din afara UE avem o propunere. La nivelul Ligii I avem nevoie doar de vedete si ca atare se va putea legitima un jucator non-UE numai daca acela in sezonul anterior legitimarii a fost convocat la echipa nationala de cel putin trei ori, pe categorii de varsta, bineinteles", a declarat, marti, secretarul general al LPF, Justin Stefan.

Acesta a mai spus ca numarul jucatorilor de la o echipa ar trebui limitat la 25 de fotbalisti.

"Plecand de la regulile UEFA, peste un sezon si jumatate devine obligatoriu ca numarul maxim de jucatori din lotul unei echipe sa fie de 25, la fel ca in competitiile UEFA si alte campionate europene importante. De asemenea, devine obligatoriu ca in lotul de 25 de jucatori fiecare echipa sa aiba patru jucatori formati la nivel national (n.r. - jucatori care au fost legitimati la cluburi afiliate la FRF pe intervalul de varsta 15-21 de ani) si patru la nivel local (n.r. - jucatori care in intervalul de varsta 15-21 de ani au fost legitimati la clubul actual pentru trei sezoane sau 36 de luni). Aceste reguli sunt aprobate si se vor aplica din returul editiei 2016-2017. Propunerea va fi inaintata catre FRF si apoi introdusa in regulamentul Ligii I", a mai spus Justin Stefan, anunta Mediafax.



LPF impune limitarea numarului de straini in Liga 1