Liga 1

Programul Ligii 1, sezonul regulat 2015-2016. Steaua-Dinamo pe 8 august

Miercuri dupa ora pranzului la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal a avut loc cu incepere de la ora 13:00 tragerea la sorti a tintarului noului sezon de Liga 1. Noul sezon debuteaza pe 11 iulie, iar in prima luna avem trei etape. Campionatul se va imparti in sezonul regulat format din 26 de etape a cate 7 partide fiecare, urmat de playoff. Iata mai jos programul sezonului regulat. 

Sezonul regulat va incepe la 11 iulie si se va incheia cu etapa a XXVI-a, din 27 februarie 2016. Pauza competitionala de iarna incepe dupa etapa a XXIII-a, din 19 decembrie. Campionatul se va relua la 13 februarie 2016.

Editia 2015/2016 a Ligii I va fi prima din istoria competitiei interne care se va desfasura intr-un sistem cu 14 echipe, cu play-off si play-out. Primele sase echipe vor juca in play-off, iar ultimele opt in play-out. Formatiile vor incepe aceasta ultima parte a campionatului cu jumatate din punctele acumulate in sezonul regulat (jumatatile de punct se rotunjesc la punct). Din play-out vor retrograda doua echipe.

Luna august este cea mai aglomerata a turului, cu nu mai putin de sase etape printre care si o intermediara. Campionatul se intrerupe dupa etapa a 9-a pentru doua saptamani pentru a permite echipei nationale sa pregateasca meciurile cu Ungaria si Grecia din preliminariile EURO 2016. Liga 1 se reia cu etapa a 10-a in 12 septembrie, iar pe 3 octombrie se incheie turul de campionat, care va continua fara pauza pana in 19 decembrie . Ultimele trei runde ale sezonului regulat sunt programate in februarie 2016.

Prima etapa a Ligii 1, sezonul 2015-2016 (11 iulie):

Astra Giurgiu - Concordia Chiajna

ASA Tg.Mures - Dinamo

CSU Craiova - FC Botosani

Viitorul - CFR Cluj

ACS Poli Timisoara - Pandurii

Steaua - Petrolul

Voluntari - CSMS Iasi

13:16 Steaua-Petrolul in prima etapa. Debut de foc asadar pentru detinatoarea titlului.

13:12 Derby-ul campionatului, Steaua-Dinamo, va avea loc in etapa a 5-a pe 8 august. Pana atunci in prima etapa se va juca ASA Tg.Mures-Dinamo.

13:07 Etapele se vor intinde pe mai multe zile, cel mai probabil de vineri pana luni.

13:05 Urmeaza tragerea la sorti a programului Ligii 1. Sunt 14 bile numerotate de la 1 la 14 si o urna. La inceput vor fi introduse doar bilele numeroatate de la 1-7, pentru ca apoi sa fie introduse si cele de la 8-14.

13:04 Formatul Cupei Ligii se va modifica dupa ce numarul de echipe a fost redus de la 18 la 16 echipe. Doua echipe vor intra automat in faza sferturilor, iar in optimi se vor disputa sase meciuri. Primele doua echipe clasate in campionatul anterior vor intra automat in sferturi. Un total de 15 meciuri, iar cu exceptia semifinalelor (tur-retur) toate meciurile se vor disputa intr-o singura mansa.

13:03 In acest sezon sunt programate nu mai putin de 182 de meciuri in cele 26 de etape ale sezonului regulat. Primele sase clasate acced in playoff, iar ultimele opt in playout. Programul fazei finale va fi tras la sorti ulterior dupa terminarea sezonului regulat. Echipele de locurile 13 si 14 retrogradeaza direct, iar echipa de pe locul 12 va disputa o dubla mansa de baraj cu invingatoarea unui playoff intre echipele de pe locul secund in cele doua serii ale Ligii 2.

Vom cunoaste asadar programul partidelor din primul campionat de Liga 1 cu 14 echipe la start si care propune un sistem competitional nou, cu sistem regulat urmat de playoff (primele sase) si playout (ultimele opt).

Urmariti asadar in aceasta pagina, miercuri de la ora 13:00, amanunte de la tragerea la sorti a tintarului noului sezon de Liga 1.

Noul campionat va debuta pe 11 iulie, sezonul fiind deschis oficial pe 8 iulie de Supercupa Romaniei, meci care le opune pe primele doua clasate din sezonul trecut, Steaua si ASA Tg.Mures.



Programul Ligii 1, sezonul regulat 2015-2016. Steaua-Dinamo pe 8 august