Liga 1

Liga 1 si Cupa Ligii pe Digi Sport din februarie

Compania RCS-RDS a anuntat achizitionarea drepturilor de transmitere a partidelor din Liga 1 si Cupa Ligii pana in 2019 incepand cu returul acestei editii de campionat. Cei de la RCS isi vor produce singuri meciurile, in loc sa retransmita productiile mizere ale Look TV sau Look Plus. 

RCS a platit catre Intel Sky Broadcast, detinatoarea drepturilor, suma de 12 milioane de euro. Cei de la RCS-RDS mai precizeaza ca nu vor percepe nicio taxa suplimentara abonatilor pentru posturile Digi Sport.

Pana acum Liga 1 s-a vazut pe posturile Look TV si Look Plus, retransmise de companiile de cablu UPC si Romtelecom. 

"Ne bucuram ca le putem oferi in continuare clientilor nostri Liga 1, fara costuri suplimentare, rasplatindu-le in acest fel loialitatea, dar si increderea in serviciile noastre. Prin transmiterea celor doua competitii importante din fotbalul romanesc, le oferim clientilor nostri posibilitatea de a urmari in direct meciurile echipelor preferate, asa cum am avut-o si in ultimii cinci ani tot prin intermediul canalului propriu cu profil sportiv, Digi Sport. In acest fel continuam misiunea de a le oferi abonatilor Digi continut TV de cea mai buna calitate, la cele mai avantajoase preturi si, in acelasi timp, ne pastram pozitia de lider pe piata furnizorilor de servicii de televiziune din Romania.”, a declarat Valentin Popoviciu, director dezvoltare RCS & RDS.

Potrivit lui Dumitru Dragomir, fostul presedinte al LPF, cei de la RCS-RDS au platit 12 milioane de euro companiei Intel Sky Broadcast pentru preluarea meciurilor din Liga 1.

In continuare partidele vor fi difuzate si pe canalele Look TV aflate in retelele companiilor concurente, UPC si Dolce (Telekom).

Pentru cluburi reintrarea companiei RCS-RDS pe piata transmisiunilor din Liga 1 reprezinta de asemenea o veste buna, pana la finalul lunii catre cele 18 echipe participante urmand a fi achitata a doua transa din contractul drepturilor de televizare.



Liga 1 si Cupa Ligii pe Digi Sport din februarie