Liga 1

Liga 1, calcule pentru titlu inainte cu doua etape de final

Campioana Ligii 1 se va decide intre Steaua Bucuresti (67 de puncte) si ASA Targu Mures (68 de puncte). Echipa din Targu Mures este lider de la etapa 29, atunci cand a invins-o pe Steaua si, cu un punct avans, este virtual campioana cu doua etape ramase de jucat. 

Cu un singur punct avans in clasament si doua etape ramase, cei din Targu Mures nu pot scapa titlul, daca bat in ultimele doua etape. Insa, etapa 33, penultima, inseamna un meci dificil pe terenul Astrei, inainte de etapa 34 cand intalnesc ultima clasata, Otelul.

Steaua are doua partide ramase contra unor echipe medii, in etapa 33 cu Botosaniul (loc 6) si in etapa 34 cu Iasiul (loc 8).

Steaua are o mare problema. In caz de egalitate de puncte cu Targu Mures, va pierde titlul pentru ca al doilea criteriu de departajare in clasament este cel al victoriilor directe. iar Steaua a fost invinsa in ambele meciuri din acest campionat de cei din Targu Mures, 1-0 in tur si acelasi scor in retur. Infrangerea din retur, din etapa 29, a insemnat pentru Steaua scaparea locul 1, acolo unde a urcat ASA, echipa care din etapa 22 se afla pe pozitia a doua.  

Dupa cum spuneam, Targu Mures este campioana in mod sigur daca invinge in ultimele doua partide. Insa, cei din Targu Mures pot deveni campioni si daca in ultimele doua etape pierd ambele meciuri, iar Steaua face un egal si pierde un meci. Ei pot inclusiv sa faca doua egaluri si sa iasa campioni, daca Steaua castiga doar un singur meci si pe celalat il pierde.

Daca intr-unul din cele doua meciuri ramase Targu Mures castiga trei puncte, indiferent de ceea ce va face in celalalt (egal sau infrangere - in afara de victoria care o face oricum campioana) Steaua are o singura varianta: doua victorii pentru a lua titlul.

Steaua mai poate deveni campioana si cu doua egaluri, daca Targu Mures nu mai obtine nici un punct pana la finalul campionatului, sau cu o victorie, daca Targu Mures va obtine doar un egal din ultimele doua etape.

Variante sunt, insa presiunea este pe Steaua. Cei din Targu Mures vor obtine cel mai probabil trei puncte in ultima etapa cu Otelul. Asta inseamna ca Steaua trebuie sa isi propuna sa castige ambele meciuri pentru a avea sanse la titlu si sa spere ca adversarii se vor impiedica la Astra, in etapa 33, unde trebuie sa nu bata. 

Daca Targu Mures bate la Astra, iar Steaua pierde cu Botosaniul in etapa 33, titlul merge deja la ASA. Daca ambele echipe bat in etapa 33, titlul se va juca in etapa 34, cand Steaua va trebui neaparat sa bata Iasiul, iar in acelasi timp ASA sa faca egal sau sa piarda cu Otelul.

Daca in etapa 33, ASA pierde sau face egal, iar Steaua bate, atunci Steaua va depinde doar de ea in etapa 34, cand o victorie ii va aduce titlul indiferent de ceea ce vor face cei din Targu Mures. 



Liga 1, calcule pentru titlu inainte cu doua etape de final