Handbal

A 18-a victorie consecutiva pentru Oltchim in Liga Nationala

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a învins, miercuri, pe teren propriu, ocupanta locului secund Dunarea Braila, cu scorul de 36-27 (19-20), într-un meci contând pentru etapa a 21-a a Ligii Nationale.
Aflata la primul meci oficial, dupa eliminarea în semifinalele Ligii Campionilor, Oltchim a întâmpinat ceva probleme în a se impune în fata formatiei brailene, antrenata de Ioan Baban. Usor marcate de prezenta scazuta a spectatorilor (aproximativ 300), jucatoarele vâlcene si-au dat drumul la joc cu greu, 3-5 (min. 6), 4-7 (9).

"Liga Campionilor e Liga Campionilor, aici e altceva, haideti!", le-a spus la time-out, suparat, antrenorul Radu Voina. Elevele sale au egalat în minutul 13, 9-9, preluând conducerea patru minute mai târziu, 12-11. În minutul 20, la scorul 16-13, extrema Iulia Curea (Oltchim) avea 8 goluri marcate, fiind principalul pericol pentru adversare, care au ripostat hotarâte (18-20, min. 28).

La pauza, tabela arata 19-20, pentru ca debutul reprizei secunde sa reprezinte si patru goluri consecutive pentru gazde, 23-20 (min. 34). Replica formatiei brailene a venit si de aceasta data, 23-23 (min. 39), dar treptat Oltchim a pus stapânire pe joc, 32-25 (min. 52), impunându-se apoi cu 36-27.

Celelalte meciuri din cadrul etapei a 21-a se vor juca joi, dupa programul: Corona Brasov - SCM Craiova, CSM Bucuresti - CSM Bacau, "U" Jolidon Cluj - HC Zalau, HCM Roman - HCM Baia Mare, Otelul Galati - CSM Cetate Deva, Universitatea Neptun Constanta - CSM Ploiesti.

Cu victoria de miercuri, Oltchim îsi consolideaza pozitia de lider, fiind neînvinsa în actuala stagiune, cu 36 de puncte, în 18 meciuri jucate. Campioana României mai are de disputat restantele cu Universitatea Neptun Constanta, "U" Jolidon Cluj si HC Zalau. Dunarea Braila este pe locul secund, cu 29 de puncte.

Mediafax


A 18-a victorie consecutiva pentru Oltchim in Liga Nationala