Liga 1

Gnohere o scapa pe Dinamo de prima infrangere a sezonului

Essombe si Gnohere, cei doi atacanti de culoare transferati in aceasta vara de Dinamo, au facut din nou diferenta pentru echipa pregatita de Mircea Rednic.

Pandurii s-au aruncat in atac inca din primul minut si au ratat doua importante ocazii prin Roman si Hora. Mai intai atacantul dorit in trecut de Steaua a fost blocat de Marc in momentul sutului, pentru ca un minut mai tarziu, Hora sa-l intinda serios pe Cerniauskas cu un sut in diagonala.

Dupa ce a scapat de iuresul ofensiv al gazdelor, Dinamo a echilibrat partida si a tinut mingea departe de careul propriu.

Contrar cursului jocului, in minutul 36, Dinamo a deschis scorul prin Essombe, jucatorul titularizat pentru a doua partida la rand. Acesta s-a demarcat excelent la limita offside-ului si a trimis pe sub Stanca.

Dinamo a mai ratat o sansa de gol in minutul 42 la lovitura de cap a lui Mevlija dupa o faza fixa.

Cei de la Pandurii au restabilit egalitatea in minutul 61 prin Filipetto. Acesta si-a plasat excelent lovitura de cap si nu I-a lasat nicio sansa lui Cerniauskas.

Gorjenii au continuat sa preseze, iar in minutul 81 a venit si golul al doilea. Ciucur a sutat in forta de pe stanga, mingea a prins pamantul si l-a pacalit pe Cerniauskas care a respins in fata. Pe faza, Hora a trimis in poarta pentru 2-1.

La faza imediat urmatoare Dinamo a replicat puternic si Filip a reluat in transversala. Avea sa fie ocazia care anunta golul egalizator reusit de Gnohere in prelungiri.

Matei a centrat de pe stanga inalt in marginea careului mic, Gnohere s-a inaltat cu o detenta care l-ar face invidios pe orice baschetbalist care se respecta si a trimis cu capul in poarta de langa Stanca.

Gazdele au solicitat fault la portar, dar faza a fost una cat se poate de regulamentara si Dinamo evita astfel in extremis prima infrangere a sezonului.

Pandurii Targu Jiu: R. Stanca - Ungurusan, Vasco, Filipetto, Momcilovici - Pitian, Droppa - M. Radut (V. Munteanu '76), D. Nistor (Al. Dan '84), Hora - M. Roman (Ciucur '60). Antrenor: Edward Iordanescu.

Dinamo: Cerniauskas - Fai, A. Marc, Mevlja, S. Filip - Nedelcearu (Feussi '25), Vojnovici - D. Rotariu, Palici (Gavrila '73), C. Matei - Essombe (Gnohere '61). Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonase galbene: Ungurusan '25, Hora '58, Vasco '89, Ciucur '90+5 / Nedelcearu '17, Fai '48, Palici '63

Arbitri: Lucian Rusandu - Daniel Mitruti, Adrian Popescu - Florin Mihai Marcu



Gnohere o scapa pe Dinamo de prima infrangere a sezonului