Liga 1

Gino Iorgulescu, anunt sumbru pentru viitorul Ligii 1

Problemele financiare ale cluburilor si scandalurile in care sunt implicati anumiti patroni fac din Liga 1 un campionat extrem de nesigur pentru viitorul apropiat, iar presedintele Gino Iorgulescu este sceptic in ceea ce priveste numarul de echipe participante in sezonul urmator.

“Sunt foarte multe probleme financiare si din aceasta cauza poate nu reusim sa strangem nici macar 12 echipe sezonul urmator”, a spus Iorgulescu la Dolce Sport.

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal mai crede ca implementarea sistemului cu 14 echipe pe baza sistemului cu playoff si playout va fi in folosul fotbalului romanesc.

“Cred ca sezonul 2014/2015, cu 14 echipe si sistem playoff si playout, va face bine fotbalului romanesc. Speram sa fie echipe mai competitive si jucatori mai buni, iar banii se vor imparti la mai putine echipe”, a adaugat Iorgulescu.

Dupa incheierea turului de campionat mai multe echipe sunt pe marginea prapastiei, incepand cu CFR Cluj, ocupanta locului al doilea, si pana la Ceahlaul, echipa aflata in suferinta la retrogradare si care, potrivit oficialilor, se afla intr-o incertitudine nemarginita cu privire la continuarea activitatii.

Majoritatea cluburilor asteapta in aceasta iarna banii din drepturile de televizare pentru a putea achita datoriile catre jucatori si a putea intocmi planurile pe termen scurt pentru cantonamente si centrele de pregatire.



Gino Iorgulescu, anunt sumbru pentru viitorul Ligii 1