Liga 1

Gaz Metan invinge surprinzator la Botosani

Gaz Metan a avut un debut de aur in noua editie de campionat, reusind sa obtina toate punctele puse in joc in deplasarea de la Botosani. FC Botosani-Gaz Metan Medias s-a incheiat cu scorul de 0-3, dupa ce Todea, Tahar si Figliomeni au reusit sa isi treaca numele pe tabela de marcaj, iar moldovenii au izbit de doua ori bara transversala prin Hadnagy si Fulop.

Mediesenii au avut un start lansat in deplasarea de la Botosani, dupa ce Cristi Todea a reusit sa modifice tabela de pe "Municipal" la mai putin de 2 minute distanta de la primul fluier al lui Adrian Comanescu. Romeo Roberto a centrat ideal pentru Todea, care a inscris cu o lovitura de cap plasata din zona punctului de la 11 metri.

La mijlocul primei reprize, Ianc, din lovitura libera, a fost foarte aproape sa gaseasca vinclul portii adverse. Imediat dupa, Hadnagy a reluat cu capul in transversala o centrare excelenta venita din flancul stang de la Florin Acsinte.

Moldovenii au fortat in atac, putin lipsind ca Ianc sa il surprinda pe Plesca cu latul din marginea careului mic (45+1).

In minutul 54, FC Botosani a primit o dubla lovitura. Ngadeu a comis hent in suprafata de pedeapsa, incasand mai apoi al doilea cartonas galben, iar Tahar a dublat avantajul Gazului din penaltiul rezultat.

Ghinionul din prima parte al botosanenilor a continuat si in minutul 71, cand Istvan Fulop a curentat bara transversala cu o executie in forta de la aproximativ 25 de metri.

Pe final, Figliomeni a scapat singur cu portarul si a trimis Gazul pe prima pozitie a clasamentului Ligii 1.

FC Botosani: Lazar - Homei, Oltean, Ngadeu, Acsinte - Ianc, Vasvari, Croitoru (R. Tincu 63) - Fulop, Hadnagy (P. Batin 46), Quenten (Ivanovici 75)

Gaz Metan: Plesca - Cretu, Muth, Mujdragici, Szilagyi - Roberto (R. Avram 60), Todea, Tahar, Llullaku - Figliomeni (Cristea 89) - Buziuc (Tarnovan 65)

Arbitru: Adrian Comanescu

Cartonase galbene: Ngadeu 44/ Todea 8, Roberto 15

Cartonase rosii: Ngadeu 54

Stadion: Municipal



Gaz Metan invinge surprinzator la Botosani