Liga 1

Gaz Metan depaseste pasa proasta, dupa 3-1 cu Viitorul

Gaz Metan a invins pe teren propriu Viitorul lui Gica Hagi, scor 3-1, reusind astfel sa treaca peste cele trei infrangeri consecutive din campionat. Dan Roman a inscris dupa o pauza de 9 luni, iar Figliomeni a dublat avantajul Gazului pe fondul unei gafe a portarului Balauru. Dupa pauza, Mitrea a redus din diferenta cu o executie frumoasa de la distanta, Ciprian Petre punand punct meciului cu o reusita splendida.

Gazdele au preluat conducerea pe tabela, in minutul 13, la capatul unei centrari ideale venite de pe partea stanga, convertita in gol de Dan Roman printr-o lovitura de cap imparabila din 4-5 metri.

Iulian Mamele a evitat desprinderea pe tabela a mediesenilor, sapte minute mai tarziu, cand a avut o interventie de clasa la Figliomeni, servit ideal de Dan Roman in marginea careului de 16 metri.

Viitorul putea egala printr-un tontogol, dupa o centrare inselatoare venita din flancul drept de la Cristi Manea. Milos Buchta a fost cat pe ce sa impinga mingea in propria poarta, de la vinclu (30).

Un gol de cascadorii rasului avea sa incaseze Balauru, care a iesit prost la limita careului, nereusind sa controleze un balon trimis peste apararea sa, iar Figliomeni a fost omul potrivit la locul potrivit, inscriind in poarta ramasa goala.

Repriza a doua a inceput cu o noua ocazie a italianului Figliomeni (48), urmat de Daminuta, de la Viitorul. Fostul jucator al lui Internazionale Milano a fost la un pas de a-l invinge din lovitura libera pe Buchta.

Bogdan Mitrea a reusit sa reduca din diferenta, cu douazeci de minute inainte de final. La o lovitura libera de la mare distanta pentru oaspeti, Daminuta a miscat pentru Mitrea, care l-a surprins pe Buchta cu o executie in forta.

Meciul s-a incheiat apoteotic, cu un gol de poveste izbutit de veteranul Ciprian Petre. Acesta l-a depasit in viteza pe Cristi Manea si a rezolvat ecuatia celor 3 puncte printr-un sut direct la vinclu.

Gaz Metan: Buchta - Cretu, Mujdragici, Muth, Buzean - Cristea, Tahar (Fl. Dan 75) - R. Avram (Llullaku 65), Figliomeni (Buziuc 77), C. Petre - M. Roman

Viitorul: Balauru - C. Manea, Daminuta (Markus 77), Mamele, Mitrea - Pana, Nedelcu (Bonilla 66), Benzar - Neacsa (Andelkovic 66), Fl. Tanase, Mitrita

Arbitru: George Gaman (Craiova)

Cartonase galbene: Muth 50/ Markus 81

Cartonase rosii: -

Stadion: Gaz Metan



Gaz Metan depaseste pasa proasta, dupa 3-1 cu Viitorul