Liga 1

FRF schimba regulmentul. Suspendari active in Cupa Ligii si Supercupa

Pentru a evita confuziile si neintelegerile de tipul celor aparute dupa optimile Cupei Ligii din luna iulie, Comitetul de Urgenta al FRF a modificat regulamentul in privinta suspendarii jucatorilor avertizati in a treia competitie valorica din fotbalul romanesc. A fost mutarea planificata dupa ce FC Brasov a fost probabil fortata sa isi retraga plangerea la adresa Petrolului, pentru a nu porni un scandal urias legat de FRF si LPF, cele care nu au actualizat regulamentul si nu au inclus Cupa Ligii in calculul pentru suspendari.

Modificarea a fost efectuata la solicitarea FC Steaua si a Ligii Profesioniste de Fotbal. Initial, articolul 41 (Executarea suspendarilor) din Regulamentul Disciplinar nu enumera Supercupa Romaniei si Cupa Ligii printre competitiile oficiale: "Suspendarea persoanelor fizice, jucatori sau oficiali (alta decat cea pentru cartonase galbene) se executa incepand cu primul joc oficial, desfasurat dupa luarea hotararii, respectiv, dupa eliminarea din teren, in calcul intrand atat etapele de campionat, cat si cele din cadrul Cupei Romaniei".

Articolului 41 in noua lui forma arata astfel:

"Aproba solicitarile SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA (Anexa nr. 1) si Ligii Profesioniste de Fotbal (Anexa nr. 6) privind completarea art. 41 alin. 1 din Regulamentul Disciplinar al FRF astfel: Articolul 41 - Executarea suspendarilor 1. Suspendarea persoanelor fizice, jucatori sau oficiali (alta decat cea pentru cartonase galbene) se executa incepand cu primul joc oficial, desfasurat dupa luarea hotararii, respectiv, dupa eliminarea din teren, in calcul intrand etapele de campionat, jocurile din Cupa Romaniei, Cupa Ligii si Supercupa Romaniei, dupa caz", se arata in comunicatul FRF.

FC Brasov a contestat in prima etapa dreptul de joc al portarului Peterson Pecanha de la Petrolul Ploiesti si a solicitat castigarea la masa verde a meciului cu formatia prahoveana.

Memoriul a fost respins de catre Comisia de Disciplina a FRF pe motiv ca a fost depus la pauza si nu inaintea meciului asa cum prevede regulamentul.



FRF schimba regulmentul. Suspendari active in Cupa Ligii si Supercupa