Liga 1

FRF primeste finantare de la Ministerul Tineretului si Sportului. Sandu il ataca pe Burleanu

Pentru prima data in istoria Federatiei Romane de Fotbal, aceasta institutie va primi ajutor financiar de la bugetul de stat.

Se va intampla in anul 2015, cand MTS ca directiona catre FRF suma de un milion de euro pentru sprijinirea loturilor de copii si junionir.

MTS va pune si anumite conditii de cheltuire a banilor, a celor aproxiativ 4-5 milioane de lei, cum ar fi cazarea in hoteluri de maxim 3 stele si transportul la clasa economic.

La randul sau, presedintele Burleanu a declarat ca FRF nu a solicitat acesti bani de la MTS.

"Am spus de la bun inceput: vom atrage toate fondurile si finantarile pe care Federatia Romana de Fotbal le poate accesa. Asta pentru ca nu exista bani de care dezvoltarea fotbalului romanesc sa se poata lipsi. Insa, cel putin pana acum, am decis sa nu solicitam finantare de la Ministerul Tineretului si Sportului”, se arata intr-un comunicat al lui Razvan Burleanu transmis Mediafax.

Carmen Tocala il contrazice pe Burleanu si spune ca cererile de finantare sunt inregistrate inca din luna noiembrie.

"Solicitarile de finantare sunt inregistrate in luna noiembrie. Acum, daca le sustin sau nu, nu stiu, pentru ca din noiembrie nu am mai vorbit cu dansii. Dar atunci s-au inregistrat toate solicitarile. Poate ca au vrut in 2014 si s-au razgandit”, a spus secretarul de stat in MTS, Carmen Tocala.

Chiar si asa Burleanu nu a scapat de critica fostului presedinte Mircea Sandu, care l-a taxat in termeni virulenti pe actualul conducator de la Casa Fotbalului.

"Nu am ce comenta, mai suntem sau nu mai suntem o societate non-profit in afara fondurilor de la bugetul de stat? Treaba lor. In timpul mandatului meu nu s-a primit nimic-nimic. In primul rand nu am vrut sa disloc niste sume care se adreseaza unora care fac mai greu bani. Pentru ca fotbalul face mai usor rost de bani”, a spus Sandu pentru Mediafax.



FRF primeste finantare de la Ministerul Tineretului si Sportului. Sandu il ataca pe Burleanu