Liga 1

FRF paseaza cazurile Pecanha si Alibec la Comisia de Disciplina

Federatia Romana de Fotbal a raspuns solicitarii Ligii Profesioniste de Fotbal in ceea ce priveste cazurile jucatorilor Pecanha (Petrolul) si Alibec (Astra) al caror drept joc a fost contestat in prima etapa a Ligii 1.

"Consideram ca organismul abilitat cu solutionarea, de la caz la caz, a fiecarei chestiuni legate de sanctiunile disciplinare si modul lor de executare este Comisia de Disciplina. Desigur, comisia competenta se intemeiaza, in demersul ei judiciar, atat de dispozitiile regulamentelor interne ale FRF, cat si pe cele obligatorii ale FIFA si UEFA. Astfel, ne exprimam increderea in competenta decizionala a organelor abilitate cu solutionarea fiecarui caz de natura disciplinara si ne declaram, in continuare, deschisi la propuneri de modificare constructiva a regulamentelor", se arata in scrisoarea de raspuns a FRF, semnata de secretarul general al federatiei, Gheorghe Chivorchian.

"In cadrul sedintelor de lucru asupra modificarilor regulamentelor FRF, respectiv ROAF, RD si RSTJF, Liga Profesionista de Fotbal a fost reprezentata prin secretarul sau general. Mai mult, dvs. ati participat in mod activ atat la sedintele de lucru, cat si la sedinta Comitetului Executiv al FRF din data de 11 iulie 2014, ocazie cu care s-au pus din nou in discutie ROAF si RD, persoanele prezente convenind asupra formei finalea a acestora. Prin urmare, aveti cunostinta atat de prevederile regulamentare care au fost analizate cu acele prilejuri, cat si de efectele acestora", mai spune secretarul general al FRF.

Liga Profesionista de Fotbal a solicitat, luni, FRF clarificari privind modul de aplicare al articolului 41 din Regulamentul Disciplinar, dupa ce dreptul de joc al portarului echipei Petrolul Peterson Pecanha si cel al atacantului formatiei Astra Giurgiu Denis Alibec la meciurile din etapa I a Ligii I au fost contestate.



FRF paseaza cazurile Pecanha si Alibec la Comisia de Disciplina