Liga 1

FRF continua depunctarile: Petrolul si, din nou, CFR Cluj

Federatia Romana de Forbal (FRF) a anuntat sambata ca mentine depunctarile pentru CFR Cluj si Petrolul Ploiesti pentru sezonul Ligii 1 din 2015/2015.

Cele doua cluburi vor fi penalizate din start, in sezonul viitor, cu cate sase puncte. Hotararea FRF este definitiva pentru Romania, iar CFR si Petrolul se pot adresa la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

CFR Cluj si Petrolul facusera apel pentru depunctarile decise recent de FRF pe baza unor informatii financiare pe care Federatia le-a considerat neconforme.

FRF sanctionase urmatoarele cluburi cu depunctarea: Metalul Resita - 9 puncte penalizare, Ceahlaul Piatra Neamt - 9 puncte, Petrolul Ploiesti - 6 puncte, CFR Cluj - 6 puncte, Rapid - 3 puncte, Otelul Galati - 3 puncte, FC Brasov - 3 puncte, Universitatea Cluj - 3 puncte si 50.000 de lei.

Dintre toate cluburule de mai sus, doar CFR si Petrolul au decis sa faca apel la decizia FRF, urmand acum cel mai probabil sa se adreseze catre TAS.

Zilele trecute, TAS a hotarat sa anuleze o depunctare abuziv hotarata de FRF in cazul celor de la CFR. Clubul ardelean fusese penalizat in actualul sezon cu 24 de puncte, fiind din aceasta cauza la un pas de retrogradare. Daca nu intervenea TAS, CFR s-ar fi dus in Liga a 2-a, la fel ca pe vremea lui Mircea Sandu, cel care a retrogradat echipe ca Universitatea Craiova, Poli Timisoara si Rapid Bucuresti. Tot pe vremea lui Sandu, aproape de retrogradare a fost si U CLuj, care a castigat la TAS si a anulat trimiterea in liga secunda hotarata in Romania. 



FRF continua depunctarile: Petrolul si, din nou, CFR Cluj