Liga 1

Finalista Cupei Romaniei nu mai poate evolua in Europa League

Federatia Romana de Fotbal anunta ca incepand din acest sezon finalista Cupei Romaniei nu va mai avea dreptul de participare in Europa League in cazul in care castigatoarea Cupei obtine si titlul de campioana.

Intr-un asemenea caz ca cel descris mai sus, in care o echipa reuseste eventul, dreptul de participare in Europa League revine formatiei cel mai bine clasate in Liga 1 dupa ultima formatie care are dreptul legitim de participare in a doua competitie europeana a cluburilor.

UEFA a trimis tuturor federatiilor nationale afiliate scrisori privind regulile de acces in cupele europene, valabile pentru ciclul 2015-2018, ceea ce inseamna ca primul sezon competitional de aplicabilitate va fi 2015-2016.

Astfel, Romania va participa sezonul viitor al cupelor europene cu patru formatii: una in Champions League si alte trei in Europa League.

Castigatoarea campionatului va incepe parcursul in Champions League in turul 2 preliminar, asa cum s-a intamplat si in ultimele doua sezoane. Echipa castigatoare a Cupei Romaniei intra in turul 3 preliminar al Europa League si nu in playoff, asa cum s-a intamplat cu Astra Giurgiu in acest sezon. Echipa de pe locul doi in campionat incepe in turul 3 preliminar al Europa League, iar echipa de pe locul trei in primul tur preliminar.



Finalista Cupei Romaniei nu mai poate evolua in Europa League