Liga 1

Fenomenul "Dezastra" continua: Astra-U Cluj 1-1!

Astra a incheiat la egalitate partida de pe teren propriu cu Universitatea Cluj, scor 1-1, intr-un meci cu doua lovituri de pedeapsa pentru oaspeti, doua eliminari in tabara gazdelor, din care una gratuita, si alte doua goluri inscrise in partea secunda de Bukari (56) si Valentin Lemnaru (67). Nicolae Musat a ratat un penalti pentru "U", la scorul de 1-1.

Constantin Budescu a avut prima ocazie a meciului, in minutul 2, cand a reluat imprecis cu capul din marginea careului mic.

Zece minute mai tarziu, Lemnaru a fost angajat in gura portii de Mengolo, insa Silviu Lung a iesit bine in intampinare si a rezolvat din fata atacantului sepcilor rosii.

La jumatatea primei reprize, Sadat Bukari a aparut la finalizare cu o executie inexacta de la aproximativ 20 de metri.

In minutul 29, Gravenberch a agitat bara transversala la capatul unui contraatac taios al Universitatii.

La putin timp dupa reluarea jocului, Bukari a profitat de o minge scoasa cu dificultate de Panagopoulos. Budescu a trimis spre coltul lung, grecul din poarta lui "U" a respins in lateral pana la Bukari, care nu a iertat din apropiere.

Universitatea Cluj a insistat in atac si a obtinut golul egalizator, in minutul 67. In prima faza, Vasilica Cristocea a scapat singur spre poarta vicecampioanei, luandu-l la tinta pe "Silvica", pentru ca la urmatorul atac portarul Astrei sa il faulteze in suprafata de pedeapsa pe acelasi Cristocea. Valentin Lemnaru a restabilit egalitatea de la punctul cu var.

Sebastian Coltescu nu a ezitat sa indice punctul de la 11 metri pentru a doua oara, in minutul 74, cand Pliatsikas l-a faultat pe Mengolo. Nicolae Musat a optat pentru acelasi colt ca si Lemnaru, iar scorul a ramas 1-1 multumita barei din stanga lui Lung.

Astra a incheiat meciul in dubla inferioritate numerica, dupa ce William De Amorim a incasat al doilea avertisment pentru un fault care nu a existat asupra uruguyanului Cepellini (77). Cu cinci minute inainte de final, George Florescu a fost trimis la vestiare pentru o duritate gratuita asupra aceluiasi Cepellini.

Cu doi oameni mai putini pe teren, Astra a incheiat partida cu doua bare. Bukari a curentat transversala, iar Denis Alibec a ratat golul decisiv in ultimul minut.

Astra: Lung Jr. – Pliatsikas (L. Rus 80), Yousseff, Oros, Morais – Florescu, Laban – Enache, Budescu (D. Alibec 75), De Amorim – Bukari (Yahaya 89)

”U” Cluj: Panagopoulos – Ciupe, Ninu, Skvorc, Musat – Stojanovici (Vl. Morar 87), Costin, Cristocea - Mengolo, Lemnaru, Gravenberch (Cepellini 45)

Arbitru: Sebastian Coltescu (Craiova)

Cartonase galbene: De Amorim 57, S. Lung 66, Pliatsikas 75/ Cepellini 45+1, Ciupe 47, Stojanovic 52, Mengolo 70, R. Costin 82

Cartonase rosii: De Amorim 77, G. Florescu 85

Stadion: Marin Anastasovici (Giurgiu)



Fenomenul "Dezastra" continua: Astra-U Cluj 1-1!