FC Vaslui

Adrian Porumboiu iese la rampa printr-un nou scandal

Adrian Porumboiu, fostul patron al celor de la FC Vaslui, cel care si-a luat mana de pe echipa si a lasat-o in seama unora care au retrogradat-o, a declarat marti ca a pierdut 32 de milioane de euro si va actiona in consecinta Federatia Romana de Fotbal in judecata, considerand acest for principalul vinovat pentru situata de la club.

In declaratiile lui Porumboiu este insa o contradictie. El afirma ca FRF este vinovata si o va actiona in judecata, dar pe de alta parte adminte ca echipa avea unele datorii (fie ele si modice), care nu au fost platite.

De asemenea, din declaratiile sale nu reiese in ce calitate el mai este legat de FC Vaslui, o echipa de pe care si-a luat mana si a lasat-o de izbeliste in paza unui oarecare Ciprian Damian, cel sub care clubul a retrogradat din cauze financiare.

Iata mai jos declaratiile.

"Am pierdut peste 32 de milioane de euro dupa ce FC Vaslui a fost retrogradata si jucatorii au plecat liber de contract. M-am inselat in ceea ce priveste noua conducere a FRF, care prin Razvan Burleanu a permis sa se intample asa ceva. Voi actiona in instanta Federatia Romana de Fotbal, care a avut un mare interes ca FC Vaslui sa fie spulberat", a spus Porumboiu.

Porumboiu a declarat ca autoritatile locale nu s-au implicat, recunoscand practic ca si de acolo s-a ajuns la situatia grava de la FC Vaslui.

Insa, Porumboiu a declarat ca FRF a pus umarul la retrogradarea echipei prin Viorel Duru, seful Departamentului de Licentiere.

Duru a ramas in functie si astazi, desi Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne s-a pronuntat impotrva FRF si a readus Rapidul in Liga 1. La acel moment, Razvan Burleanu declarase ca cei vinovati din FRF vor fi pedepsiti, ceea ce nu s-a intamplat.

FC Vaslui nu a contestat la TAS decizia FRF de a retrograda echipa, pe criterii financiare, la finalul sezonului 2013/2014, prin neacordarea licentei.

Porumboiu a declarat marti ca "noi nu am primit licenta pentru o datorie de 250.000 de euro catre jucatori. Acele datorii existau, insa trebuiau achitat de FC Vaslui din drepturile tv, existau fonduri. Eu am platit milioane de euro pe acei jucatori care acum au plecat liberi de contract. Domul Duru a sustinut acest lucru pentru ca cineva a dorit ca echipa sa dispara".



Adrian Porumboiu iese la rampa printr-un nou scandal