Liga 1

FC Botosani scapa de retrogradare dupa ce o invinge pe CSU Craiova

Echipa FC Botosani este scapata de retrogradare in acest sezon dupa ce in urma victoriei cu CSU Craiova, scor 2-1 (1-0), a ajuns la noua puncte de FC Voluntari, ocupanta locului de baraj, cu trei etape ramase pana la finalul sezonului.

Un succes adus de golurile lui Fulop (min.19) si Cabrera (min.61), in timp ce pentru Craiova a marcat Popov cu patru minute inaintea finalului de meci.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 19, cand mingea a ajuns cu sansa la Fulop si acesta l-a invins pe tanarul Popescu.

Zlatinsky, jucator aflat pe margine pentru ingrijiri medicale la golul botosenenilor, a gafat in minutul 29 pasandu-i lui Cabrera, insa Craiova a scapat cu fata curata dintr-o faza limita.

Craiova a inceput sa preseze tot mai mult in cautarea golului egalizator si portarul Iliev l-a blocat in extremis pe Nuno Rocha in minutul 36.

Cei de la Botosani au ratat prima ocazie din partea secunda, in minutul 54, cand Popescu a respins cu un reflex foarte bun, iar pe recuperare Fulop nu a prins de putin cadrul portii.

Zlatinsky irosea si el o mare ocazie la cealalta poarta, faza in urma careia antrenorul oltenilor, Daniel Mogosanu, si-a pus mainile in cap.

A urmat o noua interventie a lui Popescu, de aceasta data cu piciorul la sutul lui Ivanovic, dupa care in minutul 61 acesta nu a mai avut nicio sansa la scarita trimisa de Cabrera. O faza simpla de atac a gazdelor, cu balonul degajat lung de Iliev, o continuare a lui Fulop si patrunderea frontala a lui Cabrera.

Finalul meciului a apartinut celor de la CSU Craiova, iar Popov a reusit sa reduca din diferenta cu o lovitura de cap cand mai ramasesera patru minute din timpul regulamentar.

Pana la ultimul fluier al lui Marius Avram echipa oaspete a mai ratat o mare ocazie prin Nuno Rocha, al carui voleu cu exteriorul s-a dus peste poarta.

Craiova coboara pe trei in clasamentul din playout, cu 33 puncte, si etapa urmatoare joaca acasa cu CSMS Iasi in meciul hotarator pentru obtinerea dreptului de a juca in cupele europene.



FC Botosani scapa de retrogradare dupa ce o invinge pe CSU Craiova