Liga 1

FC Botosani o bate pe Dinamo dintr-un penalty inventat

Intr-un duel al echipelor aflate la egalitate de puncte si cu aspiratii la podium, FC Botosani a invins-o pe Dinamo, cu 2-1 (1-0), dupa un meci extrem de tensionat pe final.

Fiecare dintre echipe a avut cate o bara in primele 21 de minute. Mai intai gazdele au ratat deschiderea scorului prin Roman in minutul 10, pentru Dinamo sa iroseasca cea mai mare sansa de gol a primei reprizei la reluarea cu capul a lui Maric.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 23, la o minge trimisa de Elek spre poarta si care a fost deviata nefericit de fundasul Romera.

Gazdele au fortat desprinderea si dupa numai un minut Willie Barbosa a ratat de putin tinta cu un sut in forta de la peste 20 de metri.

Dinamo a egalat scorul in minutul 53 printr-o deviere la coltul scurt a lui Rotariu la un corner executat de Lazar de pe stanga.

Echipa bucuresteana a presat mai mult dupa o prima repriza stearsa, iar din minutul 67 Ioan Andone a fortat ofensiva prin introducerea lui Harlem Gnohere, jucator revenit la prima echipa.

Avantul lui Dinamo avea sa fie frant de o decizie controversata a centralului Rusandu. Acesta a dictat un penalty gratuit gazdelor in minutul 70 la caderea lui Elek de langa Palic. Mai mult decat atat mijlocasul dinamovist a primit al doilea galben si a fost eliminat.

Pana la final Botosani a tinut mingea de propria poarta, singura ocazie a lui Dinamo venind dintr-o faza de offside in care a fost semnalizat Gnohere. Acesta sutase in bara singur cu portarul.



FC Botosani o bate pe Dinamo dintr-un penalty inventat