Liga 1

FC Botosani invinge liderul CSMS Iasi dupa un penalty bizar provocat de Voicu

Capitanul iesenilor, Ionut Voicu, a decis un meci condamnat sa se incheie practic fara goluri marcate. Aparatorul dreapta al liderului Ligii 1 a comis un hent cum rar se poate vedea pe terenurile de fotbal la acest nivel si Vasvari a adus prima victorie a botosenenilor in acest campionat.

La o centrare de pe partea dreapta in directia de atac a gazdelor, Voicu avea prim planul in duel cu un adversar dar, din motive doar de el stiute, a ales sa respinga cu mana. Cu alte cuvinte sa boxeze ca un veritabil portar.

Un penalty cadou pentru o echipa FC Botosani de multe ori pusa in dificultate in meciul care a deschis etapa intermediara cu numarul sase.

Vasvari a transformat cu siguranta si a adus trei puncte extrem de importante pentru o echipa FC Botosani care incepe sa acuze debutul timpuriu de sezon si participarea in Liga Europa.

Titulariza in locul lui Dan Roman, jucatorul german Neziri avea sa rateze prima ocazie de gol a meciului in minutul 11. Gasit in suprafata de pedeapsa a oaspetilor, Neziri a trimis mult peste poarta dintr-o pozitie ideala.

In partea secunda, minutul 57, portarul bulgar Iliev a avut o parada de zile mari la sutul lui Grigorie si astfel oaspetii ratau o mare ocazie de a deschide scorul.

Gazdele au replicat printr-un sut expediat de Cabrera in minutul 70, dar Grahovac a retinut fara probleme si, in absenta hentului stupid facut de Voicu, meciul se scurgea spre o remiza care ar fi avantajat mai mult echipa gazda dupa cursul jocului.

FC Botosani: Iliev - Patache, Ngadeu (Vasvari '46), Plamada, Acsinte - R. Costin, Cabrera, Cucu - Brata, Neziri (M. Roman '46), Martinus (Dimitrov '75). Antrenor: Leo Grozavu.

CSMS Iasi: Grahovac - Voicu (L. Ganea '87), Mihalache, Frasinescu, Tiganasu - Mitici, Enescu (Ciuca '78) - Nuno Viveiros, Grigorie (V. Gheorghe '66), Bole - Golubovici. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonase galbene: Cucu '77, R. Costin '80 / Enescu '50, Mitici '64, Nuno Viveiros '67, Voicu '82.

Arbitri: Adrian Cojocaru (central) - Ovidiu Artene, Aurel Onita (asistenti) - Eduard Ionita (rezerva).



FC Botosani invinge liderul CSMS Iasi dupa un penalty bizar provocat de Voicu