Liga 1

FC Botosani invinge CSU Craiova in primul meci al returului

Doua goluri marcate de Attila Hadnagy si o reusita pe final din partea lui Quenten Martinus au adus prima victorie pentru FC Botosani dupa mai bine de doua luni.

FC Botosani s-a impus cu 3-2 si respira aer proaspat in noul mandat al lui Cristi Pustai, in timp ce Craiova ramane la limita in afara locurilor de playoff dupa acest insucces, primul dupa cinci etape.
 
Meciul a inceput cum nu se poate mai bine pentru gazde, Hadnagy speculand o bresa in apararea oltenilor la centrarea lui Dimitrov din minutul 3. Lovitura de cap si 1-0 pentru Botosani.
 
Craiova a reactionat rapid si a restabilit egalitatea dupa doar noua minute prin Nuno Rocha, acesta aflandu-se la capatul unui sut centrare din partea lui Bawab.
 
Hadnagy a iesit la rampa in minutul 43 cu o super executie din marginea careului dupa o noua centrare a lui Dimitrov. Atacantul gazdelor s-a lasat pe spate si a reluat spectaculos la coltul lung.
 
Oltenii au dominat teritorial inceputul reprizei secunde, dar cei care au marcat au fost tot jucatorii Botosaniului. Martinus a impins mingea pe langa indecisul Balgradean in minutul 76, iar Craiova se vedea pusa cu spatele la zid.
 
Golul reusit de Ivan in minutul 92 a venit prea tarziu pentru a mai schimba ceva in ecuatia punctelor, iar cei de la Botosani au pus mana pe o importanta victorie in economia campionatului.

Craiova a incheiat meciul in inferioritate numerica dupa ce Zlatinsky a primit cartonasul rosu in minutul 82 pentru o intrare cu talpa inainte asupra lui Cabrera.

FC Botoasni: P. Iliev – Dimitrov, Cordos, Plamada, Acsinte – Vasvari, Cucu – Martinus (89 Roman), Cabrera (83 Bordeianu), Batin (63 Fulop) – Hadnagy.

Universitatea: Balgradean – Achim, Popov, Kay, Vatajelu – Baluta (79 Mazarache), Mateiu (85 Iliev), Zlatinski, Ivan – Rocha, Bawab (85 Bancu).

Brigada de arbitri: Horatiu Fesnic (Cluj) – Miklos Nagy (Cluj), Iulius Timar (Bihor). Rezerva: Florin Marcu (Oradea).

sursa foto: csuc.ro



FC Botosani invinge CSU Craiova in primul meci al returului