Liga 1

FC Botosani face scor cu Rapid si urca pe 4 in Liga 1

FC Botosani a trecut pe plus la golaveraj in urma disputei de pe teren propriu cu Rapid, scor final 3-0. Elevii lui Leo Grozavu au trecut en-fanfare de apararea improvizata a oaspetilor, la capatul unui joc in care problema invingatoarei s-a pus doar prin primele 7 minute. Martinus a inscris pentru 1-0 din pasa lui Ngankam, a urmat o inversare de roluri pana la pauza, pentru ca Vasvari sa inghete tabela de pe "Municipal" din penalti, in minutul 53.

Rapidistii nu au apucat sa se aseze bine in ghete, ca Ngankam l-a gasit in fata portii pe Martinus cu o centrare de pe dreapta, iar stoperul gazdelor a punctat din apropiere printr-un sut sec, de 1-0 (7).

In minutul 20, Daniel Pancu a aparut la finalizare cu o executie de la distanta care a mers destul de aproape de stalpul din stanga lui Lazar.

Cinci minute mai tarziu, Ngankam si Martinus au schimbat rolurile, primul finalizand cu latul din cativa metri la o minge transmisa perfect de Martinus din flancul stang.

Giulestenii au incheiat prima parte in atac, cu o centrare periculoasa la coltul scurt expediata de Martin. Lazar a preferat sa nu se complice, acordand lovitura de colt.

Daniel Pancu nu a fost mai precis la finalizare, la o lovitura libera de la peste 25 de metri.

Jocul s-a reluat cu o noua ocazie mare de gol in contul moldovenilor. Hadnagy s-a insurubat in defensiva improvizata a oaspetilor si putin a lipsit sa prinda vinclul.

La urmatorul atac, Iacob l-a agatat in careu pe Fulop, Gaman a indicat punctul cu var, iar Vasvari a transformat fara emotii pentru 3-0.

La mijlocul reprizei, Martinus a trecut pe langa dubla. Fulop a centrat bine de pe stanga, insa olandezul a continuat cu un lat defectuos din interiorul careului mic, care a trecut mult peste transversala.

In minutul 71, am asistat la un dialog purtat intre Ngankam si Draghia. Portarul Rapidului a iesit la intampinare in 6 metri si a scapat ca prin urechile acului in fata extremei Botosaniului.

FC BOTOSANI: Lazar - Homei, Ngadeu, Martinus (Codoban 81), Acsinte - Croitoru (Ianc 73), Danci, Vasvari - Fulop, Hadnagy (P. Batin 61), Ngankam

RAPID: Draghia - Savin, Negru, Iacob, N. Vasile (Mendy 46) - Al.Dan - Martin, Pancu, Rosu (E. Dica 46), Cojocnean (Boukaka 57) - Ciolacu

Arbitru: George Catalin Gaman (Craiova)

Cartonase galbene: Ngakam 63/ N. Vasile 37, Martin 49, V. Negru 51, Boukaka 90

Cartonase rosii: -

Stadion: Municipal (Botosani)

Spectatori: 3000



FC Botosani face scor cu Rapid si urca pe 4 in Liga 1