Liga 1

FC Botosani condamna Petrolul la retrogradare

Victorie cu 4-0 pentru FC Botosani, vineri seara, pe arena Ilie Oana din Ploiesti in fata unei echipe, Petrolul care in acest moment, cu sase etape ramase pana la finalul sezonului, este condamnata la retrogradarea in Liga 2.

In pofida infrangerii categorice, Petrolul a dominat inceputul meciului si a ratat primele ocazii la poarta lui Plesca aratand o buna disponibilitate la efort.

Gazdele au avut si un gol anulat in minutul 18 la Paolucci, dupa ce Zoubir a fost surprins la limita in afara jocului. Anterior acestei faze, fundasul golgeter Ngadeu a trimis cu capul pe langa poarta in urma unui corner al botosenenilor.

O faza care cumva a anuntat desfasurarea ulterioara a evolutiei scorului, una dezastruoasa pentru echipa lui Jerry Gane.

Mare ocazie pentru Petrolul de a deschide scorul in minutul 20 la patrunderea superba a lui Zoubir in partea stanga. Acesta a pasat in centru pentru Paolucci, insa jucatorul format la Juventus a sutat in blocaj.

Botosaniul a ratat prima mare ocazie in minutul 22 prin Gonzalo Cabrera, al carui sut a fost retinut de portarul Cobrea.

Trei minute mai tarziu mijlocasul ofensiv argentinian de la Botosani avea sa deschida scorul cu un sut spectaculos din afara careului in urma unui corner executat de pe dreapta.

Oaspetii au majorat rapid avantajul la 2-0 cu o lovitura de cap la coltul lung in minutul 38, iar la faza urmatoare Ivanovici a lovit decisiv pe contraatac speculand degringolada totala din apararea Petrolului.

Daca la pauza cei de la Petrolul si-au facut calculele pentru o revenire in extremis in partea secunda, sperantele acestora s-au naruit dupa doar trei minute. Acelasi Cabrera, jucator in mare forma pe acest final de sezon, a punctat cu un sut deviat de Miselaricu in propria poarta.

Cu acest succes categoric, al treilea in patru meciuri disputate in acest sezon contra Petrolului, cei de la FC Botosani ajung la 24 de puncte si cel putin pentru moment iau o importanta gura de oxigen in perspectiva salvarii de la retrogradare.



FC Botosani condamna Petrolul la retrogradare