Liga 1

Egalul nimanui intre Otelul si Gaz Metan

Fosta campioana Otelul Galati a inscris in campionat dupa o pauza foarte lunga de timp, insa acest lucru nu a fost suficient pentru ca formatia gazda sa se impuna in fata Gazului, scor 1-1, in meciul de deschidere al etapei a 12-a. Elevii lui Cristi Dulca au condus la pauza dupa reusita splendida a lui Dan Roman, in timp ce Otelul a egalat spre final prin Cristi Cristea din pasa lui Florin Cernat.

Meciul de la Galati s-a disputat in conditii total potrivnice fotbalului, pe o ploaie caineasca si aproximativ 2 grade Celsius la primul fluier al centralului Lucian Rusandu. Fapt care a indepartat oamenii de la stadion, tribunele "Otelului" numarand in jur 300-400 de spectatori.

Fotbalistic, Iulian Popa a semnat prima ocazie a gazdelor, in minutul 7, dupa un sut plasat din marginea careului, retinut cu siguranta de Milos Buchta.

Sapte minute mai tarziu, Iulian Cristea, revenit in teren dupa o accidentare, l-a solicitat pe experimentatul Hotoboc cu o executie in forta de la distanta. Portarul Otelului a avut nevoie de doua miscari pentru a retine.

La poarta opusa, Tudorie a continuat cu o reluare din cadere pe coltul scurt, la centrarea de pe dreapta a lui Mauricio Brigido. Buchta a respins cu emotii de langa bara.

In minutul 30, Mediasul a preluat fraiele partidei in urma reusitei lui Dan Roman. Varful Gazului a inscris un gol de poveste la Galati, dupa ce l-a surprins pe Hotoboc cu un lob splendid de la aproximativ 20 de metri.

Prima parte s-a incheiat cu o parada frumoasa a portarului Otelului, care a avut un raspuns pe masura la sutul de la 25 de metri al lui Alex Curtean.

Selymes a efectuat doua modificari la pauza, insa tot Hotoboc avea sa se remarce in minutele 50 si 60. In prima faza, goalkeeperul fostei campioane a scos din fata lui Buzean, pentru ca mai apoi sa aiba noroc la finalizarea lui Alex Curtean.

Otelul a renascut spre final, la o pasa in marginea careului trimisa de Cernat pentru Cristi Cristea. Mijlocasul gazdelor a profitat de marcajul lejer al stoperilor adversi si a egalat in situatie de unu la unu cu Milos Buchta.

Otelul: Hotoboc - Murgoci, Leca, Miselaricu, D. Popescu - Karlik, Helder Tavares (Cristea 66) - Mauricio Brigido (R. Gradinaru 46), Cernat, I. Popa - Tudorie (Jula 46)

Gaz Metan: Buchta - Cretu, Muth, Mujdragici, Buzean - Tahar, I. Cristea - Figliomeni (Llullaku 46), C. Petre, Curtean (Fl. Dan 78) - D. Roman

Arbitru: Lucian Rusandu (Sfantu Gheorghe)

Cartonase galbene: -

Cartonase rosii: -

Stadion: Otelul (Galati)

Spectatori: 400



Egalul nimanui intre Otelul si Gaz Metan