Liga 1

Egal in derbiul Olteniei, CSU-Pandurii 1-1

Craiova a revenit pe prima scena a fotbalului romanesc, dupa trei ani de pauza, cu o remiza in-extremis, scor 1-1, inregistrata in fata formatiei pregatite de Petre Grigoras, Pandurii Targu Jiu. Gorjenii au avut doua ocazii mari si late, inscriind prin Shalaj, in timp ce gazdele au ratat din toate pozitiile prin Curelea, care a adus finalmente punctul mult dorit in minutul 86.

Gorjenii au dominat startul de meci, insa prima faza cu adevarat notabila s-a inregistrat la poarta aparata de Stanca. Curelea a scapat singur cu goalkeeperul advers si a ratat lobul, trimitand peste transversala din zona punctului de la 11 metri (14).

Zece minute mai tarziu, Curelea a trimis telefonat in bratele lui Stanca o minge furnizata de fostul coleg de la Sportul, Viorel Ferfelea. 

Tot Curelea a aparut la finalizare, in minutul 35, printr-o lovitura de cap ce a ocolit buturile.

Repriza secunda a debutat in aceeasi nota, dupa ce capitanul lui CSU a reluat din cadere alaturi de stalpul din dreapta lui Stanca de la limita careului (47).

In minutul 52, Curelea le-a demonstrat celor peste 10.000 de oameni din tribunele stadionului "Ion Oblemenco" ca se poate rata si din 4 metri, din nou singur cu Stanca.

Dan Nistor ne-a reamintit ca exista si o a doua echipa pe teren, cu douazeci de minute inainte de final, cand l-a intins pe Brac cu un sut trimis sub bara.

Cu un sfert de ora inainte de final, Shalaj a modificat tabela la capatul unei faze in care Roman nu a fost capabil sa treaca de Brac in prima faza, la verticalizarea lui Dan Nistor. Shalaj a aparut pe respingere si a trimis in plasa.

In cele din urma, Curelea a spart ghinionul cu o reluare imparabila cu capul, din 7-8 metri, la care Stanca nu a mai gasit raspuns.

CS U Craiova: Brac - Achim, Frasinescu, Kay, Vatajelu - Mateiu (M. Plesan 46, Nuno Rocha 77), Madson - Bancu, Baluta (Neacsa 65), Ferfelea - Curelea

Rezerve: Straton, Acka, Velcovici, Neacsa, Nuno Rocha, Herghelegiu, Plesan

Antrenor: Ionel Gane

Pandurii: Stanca - Ungurusan, Christou, Erico (Shalaj 9), Momcilovici - Anton, Elton - Radut, Nistor, Iorga (A. Buleica 73) - M. Roman (Nicoara 83)

Rezerve: Gliwa, Pleasca, Negrescu, C. Parvulescu, Shalaj, Buleica, Nicoara

Antrenor: Petre Grigoras

Arbitru: Cristi Balaj

Cartonase galbene: Achim 53, Madson 59, Kay 67/ P. Anton 41, Elton 51, M. Roman 62, Stanca 66, D. Nistor 88

Cartonase rosii: -

Stadion: Ion Oblemenco

sursa foto: csuc.ro



Egal in derbiul Olteniei, CSU-Pandurii 1-1