Liga 1

Egal echitabil in derbiul la titlu, Steaua-Astra 0-0

Steaua a incheiat la egalitate meciul de pe teren propriu cu Astra, scor 0-0, si nu a reusit astfel sa isi ia revansa fata de cele doua trofee ratate in fata trupei pregatite de Daniel Isaila. Prestatia ros-albastrilor din prima repriza a semanat izbitor cu scenariul confruntarii cu danezii de la Aalborg, din Europa League, Astra avand marile ocazii. Campionii au revenit mai montati dupa pauza, cu doua bare, in timp ce finalul partidei a gasit-o pe Astra aparandu-se cu 6 fundasi, tragand cu dintii de obtinerea unui punct in fieful Stelei. Steaua pierde 5 puncte pe teren propriu in acest campionat si poate fi egalata de CFR Cluj in clasament, maine, dupa CFR-"U", transmis livetext pe site.

Derbiul rundei a inceput cu un prim sut al lui Budescu din interiorul careului. Arlauskis a tinut bine coltul scurt si a retinut mingea trimisa pe jos de vedeta giurgiuvenilor.

Astra a fost mai periculoasa in atac, dupa ce Seto a continuat cu o executie frumoasa de la 20 de metri, in minutul 11, urmat de Budescu. Mijlocasul de creatie al vicecampioanei i-a ridiculizat pe Keseru si Sanmartean in coltul terenului si a centrat in forta pentru Ben Youssef, oprit de Hategan in 6 metri pentru un hent involuntar.

Nici brazilianul De Amorim nu a fost mai precis la finalizare, in minutul 30. Budescu l-a culcat pe Arlauskis cu un sut pe jos, goalkeeperul Stelei a respins in fata, iar De Amorim a reluat din prima peste poarta.

Trei minute mai tarziu, Pliatsikas, scapat spre poarta, a avut o incercare savanta la o faza in care se impunea un sut simplu din 16 metri, iar tabela a ramas nemodificata pana la pauza.

Rusescu, fara realizari notabile, s-a accidentat la umar si a fost inlocuit in minutul 36 cu Nicusor Stanciu.

Spre finalul primei reprize, Alexandru Chipciu a aparut la 25 de metri de tinta cu o executie in forta. Lung a plonjat bine la prima ocazie notabila a campionilor. Papp a trecut aproape de deschiderea scorului, in minutul 44, cu un "cap" alaturi din centrarea de pe stanga a lui Tosca.

In startul reprizei secunde, Chipciu s-a insurubat in apararea adversa si putin a lipsit sa il invinga pe Silviu Lung. Portarul Astrei a deviat in bara transversala, fiind intins si la urmatorul atac, cand Keseru a tras imprecis din intoarcere de la 20 de metri.

Transversala l-a salvat din nou pe Lung, in minutul 66, dupa ce Breeveld a trimis in bara de la aproximativ 25 de metri.

Arlauskis s-a evidentiat, cinci minute mai tarziu, cu un plonjon spectaculos la incercarea de la distanta a varfului Sadat Bukari.

Steaua este la al doilea pas gresit in acest sezon, dupa infrangerea la limita cu Ceahlaul.

STEAUA: Arlauskis - Papp, Varela, Szukala, Tosca (Latovlevici 69) - Prepelita, Breeveld (Iancu 71)- Chipciu, Rusescu (N. Stanciu 36), Sanmartean - Keseru

Rezerve: Cojocaru - Luchin, Filip, Iancu, Stanciu, Latovlevici, Neagu

ASTRA: S. Lung jr.- Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, J. Morais - Seto, Laban - Enache (Yahaya 90+1), Budescu (Cristescu 87), De Amorim - Bukari (L. Rus 90)

Rezerve: D. Coman - Florescu, Yahaya, M. Cristescu, Joaozinho, L. Rus, A. Toure

Arbitru: Ovidiu Hategan

Cartonase galbene: Chipciu 67, Iancu 76/ Ben Youssef 57

Cartonase rosii: - 

Stadion: Steaua (Ghencea)

Spectatori: 10.000



Egal echitabil in derbiul la titlu, Steaua-Astra 0-0