Liga 1

Egal de poveste intre Pandurii si ASA Tirgu Mures

Pandurii a remizat pe teren propriu, scor 1-1 cu nou-promovata ASA Tg Mures, intr-un meci in care gorjenii au incercat indelung poarta lui Stancioiu (28 de suturi, 7 cadrate), dar aveau sa incheie prima parte in dezavantaj dupa autogolul lui Elton Da Silva. Gazdele au fortat in partea secunda si, dupa ce au scapat cu bine la bara din minutul 68 al lui Gabi Muresan, au smuls un punct multumita reusitei din minutul 80 a sarbului Momcilovic.

Startul de meci a fost presarat de o serie de executii de la distanta ale gorjenilor, dupa ce Paul Anton, Dan Nistor si elvetianul Shalaj nu au reusit sa cadreze din afara careului.

La poarta opusa, Gabi Muresan a expediat doua suturi departe de buturile aparate de polonezul Gliwa.

In minutul 24, Dani Nistor a incercat o centrare la doua capete, insa Stancioiu a urmarit bine si a parat in lateral.

Zece minute mai tarziu, Axente a fost la un pas sa profite de o respingere neglijenta in careu a brazilianului Elton. Tot Elton a revenit si a acordat corner la sutul din intoarcere, din 6 metri, al fostului dinamovist.

Cea mai mare ocazie a gazdelor i-a apartinut golgeterului Mihai Roman, care a sters transversala portii cu o executie fina dintr-o lovitura libera de la aproximativ 20 de metri.

Contrar cursului jocului, ASA a incheiat prima parte in avantaj. Feussi a urcat in atac si a centrat periculos la coltul scurt, de unde Elton a reluat nefericit cu capul in proprie poarta.

Putea fi si mai rau de atat, dupa ce, in prelungiri, Axente a scapat singur cu Gliwa si a trimis in bara din stanga polonezului.

Petre Grigoras a mutat bine dupa pauza, inlocuindu-l pe Shalaj cu Viorel Nicoara. Nicoara a fost la originea primului cartonas galben incasat de Patrice Feussi, urmat de alte doua centrari de calitate care au generat ocazii la poarta muserenilor. In minutul 58, Matulevicius a fost blocat excelent de Stancioiu, la o lovitura de cap din apropiere, pentru ca Elton, la urmatorul corner al gorjenilor, sa nu prinda poarta dintr-o pozitie asemanatoare.

La mijlocul reprizei secunde, Gabi Muresan a curentat stalpul din stanga lui Gliwa la o lovitura libera acordata pentru ASA de la 30 de metri.

Cu un sfert de ora inainte de final, la un nou corner pentru Pandurii, Mihai Roman a trecut in doua randuri pe langa egalare. Stancioiu si-a aparat bine coltul si a retinut mingea care se apropia amenintator din gheata atacantului.

Sarbul Momcilovic a egalat situatia pe tabela, in minutul 80, la capatul unei lovituri libere executate de Viorel Nicoara. Ioan Hora a deviat pana la fundasul de banda al gorjenilor, care nu a ratat ocazia de a inscrie cu capul din cativa metri.

Pandurii: Gliwa - Pleasca (Predescu 69), Erico, Elton, Momcilovic - Iorga (Buleica 63), Anton, Nistor, Shalaj (Nicoara 46) - Matulevicius, Roman

ASA Tirgu-Mures: Stancioiu - Feussi, Balaur, Bejan, Sepsi - Gorobsov, Muresan - Goga (Martins 80), Zicu (Cl. Bumba 65), Hora - Axente (Henrique 86)

Arbitru: George Catalin Gaman (Craiova)

Cartonase galbene: Erico 66, M. Roman 84/ Feussi 50, Balaur 78

Cartonase rosii: -

Stadion: Tudor Vladimirescu (Targu Jiu)



Egal de poveste intre Pandurii si ASA Tirgu Mures