Liga 1

Dumitru Bucsaru, fostul patron de la Unirea Urziceni, a fost retinut

Dumitru Bucsaru, fostul patron al clubului Unirea Urziceni a fost adus, joi dimineata, cu mandat in fata procurorilor. Bucsaru, un personaj putin vizibil in fotbalul romanesc, a parasit complet scena publica dupa desfiintarea fostei campioane din Liga 1, retragandu-se in afacerile imobiliare. Unele nu tocmai legale dupa cum pretind procurorii.

Bucsaru este acuzat ca a contractat un imprumut in valoare de 30 milioane de euro pentru ridicarea unui complex rezidential la marginea Bucurestiului, dupa care si-a bagat societatile comerciale implicate in insolventa, sustragandu-se astfel rambursarii respectivului imprumut.

Mai mult decat atat, Bucsaru si-a pacalit nu doar creditorii, dar si fostii angajati de la Unirea Urziceni. Acesta promisese jucatorilor celei mai surprinzatoare campioane a Romaniei de dupa 1989 ca le acorda 100.000 de euro pentru castigarea titlului.

Ulterior banii nu au mai fost virati in contul jucatorilor, iar acestora li s-au promis case evaluate la 95.000 de euro intr-un celebru cartier rezidential ridicat de Bucsaru, cartier ajuns acum in paragina.

In realitate insa cei care au acceptat casele de la Bucsaru nu au devenit niciodata propietari cu acte in regula, iar acum trebuie sa elibereze imobilele pe care s-a pus sechestru pentru recuperarea creditului luat de pretinsul investitor de la banca.

Buscaru a fost retinut de IPJ Ilfov in urma audierilor de joi, iar acesta va fi adus vineri in fata instantei cu propunere de arestare perventiva pentru 29 de zile.



Dumitru Bucsaru, fostul patron de la Unirea Urziceni, a fost retinut