Dinamo

Un alt dosar greu pentru Borcea. Partas la o afacere de 42 de milioane de euro si denuntatorul lui Mazare!

Butelii? Mizilic! Cristi Borcea apare intr-un alt dosar greu printre cele cateva nume care si-au insusit ilegal un teren in valoare de 42 de milioane de euro din asa-numita "mostenire Movila". Borcea ar fi fost si autorul unui autodenunt despre acest caz, cel care a dus la anchetarea lui Radu Mazare, Primarul Constantei.

Informatiile despre acest dosar au fost aduse de sursazilei.ro, site care detine si imaginea de mai sus.

Procurorii au notat ca presedintele Dinamo a devenit proprietar peste nu mai putin de 1.531.250 mp (153 de hectare) in Constanta, terenuri retrocedate pe alte amplasamente de Primaria condusa, in 2004, de Radu Stefan Mazare. Terenul provenea din mostenirea de 452 de hectare lasate de o persoana pe numele Jean Movila.

Borcea ar fi cumparat o partedin terenurile la preturi de nimic. Terenul cu suprafata totala de 452 de hectare costa undeva spre 42.000.000 de euro, insa a fost subevaluat la 13 milioane.

Borcea a intrat in posesia celor 153 de hectare cu toate ca, sustin anchetatorii, „nu era legal indreptatit sa ceara sa li se restituie terenuri, deoarece chiar daca ar fi dobandit drepturile succesorale legal, dreptul lor s-a nascut din contract si nu din succesiune”.

Se pare ca Borcea a facut din inchisoare un autodenunt pe 19 aprilie despre aceste terenur, a doua zi dupa ce a fost mutat la Penitenciarul Slobozia. De la el procurorii au plecat la tinta si l-au retinut 24 de ore Radu Mazare.

Fostul presedinte al Clubului Dinamo are de executat sase ani si patru luni de inchisoare in Dosarul Transferurilor, dar este judecat acum si in dosarul privind retrocedarea mostenirii familiei Movila, alaturi de primarul Constantei.

Borcea spera sa scape fara condamnare in cazul Movila si sa isi micsoreze pedeapsa din Dosarul Transferurilor.



Un alt dosar greu pentru Borcea. Partas la o afacere de 42 de milioane de euro si denuntatorul lui Mazare!