Dinamo

Tribunalul Bucuresti a aprobat planul de reorganizare al FC Dinamo

Tribunalul Bucuresti a aprobat, joi, planul de reorganizare inaintat de FC Dinamo si astfel echipa de fotbal condusa de Ionut Negoita poate iesi din insolventa cel mai tarziu in luna mai a anului urmator. Cu conditia sa respecte achitarea datoriilor ramase in urmatoarele sase luni catre creditori, angajati si stat.

"Planul a fost confirmat de catre judecatorul sindic. Incepand de astazi societatea se afla oficial in procedura de reorganizare. Urmatorul termen a fost stabilit la 25 martie 2015", a declarat administratorul juridic Catalin Dascal pentru Mediafax.

Inaintea intrarii in procedura de insolventa societatea care administra clubul de fotbal Dinamo avea datorii de 17.5 milioane de euro, insa in urma aprobarii planului de reorganizare aceste datorii ar urma sa fie reduse la doar 800.000 de euro.

Cu alte cuvinte, actuala conducere a lui Dinamo se obliga sa achite mai putin de 5% din datoriile avute de club in momentul preluarii echipei de catre Ionut Negoita.

Cel mai mult de suferit de pe urma reorganizarii clubului Dinamo ar avea de pierdut statul roman prin ANAF, institutie care insa poate contesta de asemenea in instanta cu apel decizia de joi a Tribunalul Bucuresti.

Daca va reusi iesirea din insolventa pana la inceputul sezonului viitor al Ligii 1, Dinamo ar primi din nou drept de joc in cupele europene incepand cu sezonul 2016/2017.

In acest sezon Dinamo si-a castigat dreptul de a juca in Europa League, dar locul formatiei din Stefan cel Mare a fost luat de CFR Cluj tocmai datorita procedurii de insolventa.



Tribunalul Bucuresti a aprobat planul de reorganizare al FC Dinamo