Dinamo

Dinamo obtine victoria la Galati in meciul 2000 in Liga 1

Dinamo incepe cu dreptul returul de campionat si bifeaza primul succes in campionat sub conducerea lui Mihai Teja.

Formatia din Stefan cel Mare s-a impus la limita, cu 1-0, in deplasarea de la Galati in fata unei echipe aflate in suferinta si in cautarea disperata de puncte.

Unicul gol al meciului a fost marcat de veteranul Marius Niculae cu o lovitura de cap la un corner in prima repriza.

Pentru Dinamo este victoria cu numarul 1100 in campionat la meciul 2000 pe prima scena a fotbalului romanesc, iar echipa alb-rosie devine a doar a doua echipa din fotbalul autohton care atinge aceasta borna. 

Cealalta este Steaua, cu mentiunea ca formatia din Ghencea a disputat un sezon in plus in prima liga.

In mare foame de puncte, Otelul a inceput in forta meciul de sambata seara si formatia pregatita de Tibor Selymes a obtinut trei cornere la poarta lui Dinamo in primele 10 minute.

O presiune evidenta, insa una care nu a avut urmari pe tabela de marcaj. Mai mult decat atat, Dinamo a aparut periculos la poarta adversa in minutul 14, cand Grozav a prelungit in sase metri pentru Niculae si doar interventia lui Leca a indepartat pericolul in ultimul moment.

Otelul a ratat o buna sansa de gol in minutul 32 prin veteranul Florin Cernat. Acesta a urcat din linia a doua in careu si a reluat cu capul putin pe langa poarta.

Deschiderea scorului din penultimul minut al primei reprize avea sa fie prefatata de bara lui Nicolae Grigore. Acesta a sutat in transversala din marginea careului dupa ce Rotariu s-a luptat exemplar si a recuperat in extremis un balon la limita terenului in jumatatea adversa.

Din cornerul rezultat Marius Niculae a deschis scorul cu o lovitura de cap precisa, dupa care a celebrat cu suporterii dinamovisti urcat pe gardul de sarma al arenei din Galati.

In partea secunda Dinamo a facut pasul inapoi si s-a aparat organizat, in timp ce Otelul a construit in cautarea golului egalizator.

La capitolul egalizator fiecare dintre echipe si-a trecut in cont cate o ocazie. Mai intai Grozav l-a intins serios pe goalkeeper-ul advers cu un sut din afara careului, pentru ca in minutele de final Tatar sa reia putin peste poarta centrarea venita dintr-o lovitura.

A fost ultima sansa de egalare a Otelului, una ratata cu seninatate spre indignarea suporterilor de la malul Dunarii.



Dinamo obtine victoria la Galati in meciul 2000 in Liga 1