Dinamo

Borcea si fratii Becali, audiati pentru meciul Dinamo - Lazio

Cristi Borcea, Victor Becali si Ioan Becali au fost audiati de DNA in cazul meciului suspect dintre Dinamo si Lazio Roma, din anul 2007, din preliminariile Champions League. 

Audierea a avut loc joi seara, conform gsp.ro citat de evz.ro.

Meciul Dinamo - Lazio a starnit la vremea respectiva zvonuri puternice ca ar fi fot trucat. Dinamo a condus cu 1-0 la pauza, dar a fost invinsa cu 3-1, iar Lazio s-a calificat in grupele Ligii Campionilor. 

Borcea si fratii Becali sunt in prezent incarcerati in Dosarul Transferurilor. 

Dinamo obtinuse un 1-1 pe Stadio Olimpico si avea prima sansa la calificarea in returul de pe fostul stadion 23 August (Lia Manoliu). Mai mult decat atat, Dinamo a condus dupa primele 45 de minute la Bucuresti cu 1-0 in urma reusitei lui Florin Bratu.

Ionel Danciulescu, in prezent manager sportiv la Dinamo, povesteste ca fiecare jucator avea promisa o prima de 75.000 de euro. “Cred ca a fost cea mai mare prima pe care am jucat vreodata. Nimeni nu ne-a spus la pauza sa pierdem meciul si din punctul meu de vedere totul a fost corect. Nu pot spune despre ceilalti, dar daca exista probe acestea trebuie sa apara si daca sunt vinovati acestia sa plateasca. Pentru mine ramane unul dintre cele mai grele esecuri din cariera”, a spus Danciulescu la Digi Sport.

Lazio a egalat printr-un gol venit dupa o eroare a lui Vali Nastase, greseala pe care Danciulescu o vede ca fireasca. Nastase a provocat un penalty in chiar primul minut al partii secunde, iar de acolo Lazio a intors rezultatul si a castigat in final cu 3-1. “Aveam ceva probleme de efectiv atunci, iar antrenorul l-a intrebat pe Nastase daca poate sa joace. El a spus ca poate juca, iar odata intrat in teren iti asumi aceasta responsabilitate”, a completat Danciulescu.

Potrivit lui Cornel Dinu, meciul a fost aranjat tocmai prin fundasul Vali Nastase, insa fostul actionar dinamovist Vladimir Cohn afirma ca rezultatul final al partidei ar fi fost negociat in spatele usilor inchise de Cristi Borcea si Claudio Lotito, presedintele lui Lazio, in contul transferului fundasului Radu Stefan la echipa din capitala Italiei. Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo de atunci, spune ca jucatorul Radu Stefan a fost vandut pentru 7.2 milioane de euro, desi oficial cele doua cluburi au anuntat ca Radu Stefan ar fi fost doar imprumutat intr-o prima faza.

Tot Rednic mai spune ca nu l-a dorit pe Nastase la echipa si ca acesta ar fi fost adus peste capul sau la initiativa lui Borcea, iar dupa returul cu Lazio jucatorul a fost indepartat din Stefan cel Mare.



Borcea si fratii Becali, audiati pentru meciul Dinamo - Lazio