Dinamo

Adrian Mutu, noul manager general al lui Dinamo

Fostul international Adrian Mutu a batut palma cu Ionut Negoita si este incepand de miercuri noul manager general al FC Dinamo Bucuresti.

Retras la finalul sezonului trecut din activitatea competitionala, Mutu a acceptat propunerea lui Ionut Negoita si se va ocupa de conducerea executiva a clubului din Stefan cel Mare.

"Ma bucur ca Adrian Mutu este, de astazi, alaturi de noi si sunt convins ca experienta sa in fotbalul international ne va duce catre un nou standard de performanta atat pe plan intern, cat si european", a declarat Ionut Negoita imediat dupa semnarea contractului cu Adrian Mutu, anunta FC Dinamo pe site-ul oficial.

"E o onoare pentru mine ca Dinamo mi-a oferit sansa sa debutez intr-o functie atat de importanta si ii multumesc domnului Negoita pentru aceasta provocare imensa in cariera mea! Sper sa rasplatesc aceasta incredere cu rezultatele pe care le asteapta toti suporterii dinamovisti", a adaugat noul manager general al clubului din Stefan cel Mare.

Mutu a evoluat un sezon pentru Dinamo si a marcat 22 de goluri pentru echipa bucuresteana inaintea de a fi transferat la Inter Milano in Italia.

Revenit in tara, Mutu a evoluat mai intai pentru Petrolul Ploiesti, dupa care a plecat la Pune City in Inda, pentru ca ulterior sa bifeze jumatate de sezon la ASA Tg.Mures echipa de la care a agatat ghetele in cui.

Ajuns la 37 ani, Mutu a jucat in acest an pentru ASA Tg.Mures, insa nu a reusit sa marcheze vreun gol sa sa incheie un meci complet pe teren.

Mutu a disputat 77 de meciuri la echipa nationala si a marcat 35 de goluri, fiind la egalitate cu Gheorghe Hagi.

Lansat in fotbalul mare de FC Arges, Mutu a mai evoluat pentru Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City si ASA Tg.Mures.

Campion cu Dinamo in 1999/2000, Mutu a obtinut doua titluri in Italia cu Juventus.

sursa foto: facebook.com/FCDinamoOfficial



Adrian Mutu, noul manager general al lui Dinamo