Liga 1

Dinamo umileste Steaua in Stefan cel Mare

Dupa patru ani si jumatate de esecuri si rezultate rusinoase a iesit soarele si pe strada lui Dinamo din punct de vedere fotbalistic intr-o seara rece si ploioasa de tomna.

Dinamo s-a impus in fata Stelei, in Stefan cel Mare, cu un 3-1 categoric si de meritat, dupa un joc preponderent ofensiv in fata unei echipe din care au lipsit mai multi titulari si care a ratat putinele sanse pe care le-a avut.

Intreaga exprimare tactica a lui Mirel Radoi s-a prabusit in minutul 56, cand Fernando Varela si-a inscris in propria poarta la o faza cand mingea centrata din stanga il cauta pe Essombe.

Pana atunci, mai ales in prima repriza, Steaua avusese momentele ei de dominare teritoriala, cu un gol anulat corect pentru un offside la Breeveld si o posesie mai buna.

Dinamo a iesit insa de fiecare data periculos din propria jumatate si Anton rata cea mai mare ocazie a primului mitan cu un sut in forta in minutul 26, cand portarul stelist Nita a respins acrobatic.

Autogolul lui Varela a zdruncinat din temelii jocul Stelei si Dinamo a stiut sa profite de slabiciunea adversarului. 

Palic a marcat pentru 2-0 in minutul 67 cu un sut spectaculos din marginea careului dupa o minge respinsa in fata de un fundas advers, pentru ca Gnohere sa inchida tabela cu un sut sec din centrul careului langa bara cand mai erau doar sase minute pana la final.

La 0-0 Steaua a ratat o mare ocazie prin Popa, care a trimis cu exteriorul mult pe langa poarta la o faza buna de atac a ros-albastrilor. O ratare care a cantarit in economia partidei, dar nu decisiv, Dinamo fiind echipa mai buna per ansamblu.

Nicusor Stanciu a inscris golul de onoare, la final, pentru Steaua cu un sut de la 25 de metri.

Dinamo nu mai invinsese Steaua de patru ani si jumatate in campionat, mai precis primul succes in alb si rosu in ultimele 13 meciuri directe.

Dinamo Bucuresti: Cerniauskas - Fai, Nedelcearu, Mevlja, S. Filip - Anton (Van Haaren '74), Vojnovici - Shalaj (Gavrila '53), Palici, Rotariu - Essombe (Gnohere '62). Antrenor: Mircea Rednic.

Steaua Bucuresti: Nita - Rapa, Varela, Tosca, Guilherme (Ontel '85) - Breeveld, L. Filip (Mihalcea '79) - Ad. Popa, Stanciu, Tudorie (Enceanu '68) - Tade. Antrenor: Dumitru Dumitriu.

Cartonase galbene: Vojnovici '60, Palici '87, Gnohere '90+3 / Breeveld '27, Rapa '44, Tudorie '65, Enceanu '79.

Arbitri: Cristian Balaj (central) - Octavian Sovre, Vasile Marinescu (asistenti) - Dragos Istrate (rezerva).



Dinamo umileste Steaua in Stefan cel Mare