Liga 1

Dinamo si Petrolul isi iau adio de la cupele europene dupa raspunsul UEFA

UEFA a oferit raspuns la solicitarea LPF cu privire la dreptul echipelor aflate in insolventa de a participa in viitoarea editie a cupelor europene.

Potrivit lui Viorel Duru, directorul administratiei de licentiere din cadrul FRF, UEFA a oferit un raspuns cat se poate de clar si transat in chestiunea echipelor aflate in insolventa.

Astfel, ca o echipa sa poata evolua in cupele europene trebuie sa fi trecut 12 luni de la iesirea din procedura de insolventa. Nici vorba sa poata juca in competitiile continentale atata timp cat se afla in aceasta stare juridica.

Spre exemplu, un club trebuie sa iasa din insolventa pana la 31 mai 2015 va putea participa in sezonul 2016/2017 al cupelor europene, iar daca iesirea din insolventa se produce dupa data de 1 iunie, participarea in cupele europene va putea fi facuta in sezonul 2017/2018.

Gino Iorgulescu, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a a trimis pe 2 martie o adresa catre UEFA prin care intreaba forul european in legatura cu dreptul echipelor aflate in insolventa de a evolua in cupele europene.

"Numai UEFA poate decide daca o echipa in insolventa poate juca in Liga Campionilor. Noi am facut o adresa la UEFA si asteptam un raspuns", a spus Iorgulescu intr-o conferinta de presa.

"Cu ani in urma fost echipe care au jucat in cupele europene, dar au schimbat putin regulamentul intre timp. In acest sens am facut adresa si asteptam sa ne raspunda", a completat Iorgulescu.

In acest moment, in Liga 1, nu mai putin de sase cluburi se afla in reorganizare administrativa si in mod normal nu au dreptul legal de a reprezenta Romania in editia viitoare a cupelor europene.



Dinamo si Petrolul isi iau adio de la cupele europene dupa raspunsul UEFA