Liga 1

Dinamo respecta traditia recenta si invinge in Giulesti

Dinamo a reusit sa invinga Rapid, scor 3-0, prin golurile inscrise de Cordos, Alexe si Barboianu, din penalti. Formatia pregatita de Stoican a evoluat in inferioritate numerica aproape intreg meciul, dupa eliminarea din minutul 7 a pustiului Nedelcearu. Ratarile giulestenilor din prima parte au fost razbunate de "caini", care au muscat din adversar de fiecare data cand li s-a oferit ocazia. Rapid ramane fara victorie in derbiurile cu rivala din Stefan cel Mare. Din 2008 nu s-a mai impus Rapidul in fata ros-albilor.

Derbiul din Giulesti a debutat cu o ocazie imensa de gol la poarta lui Traian Marc. Laurentiu Bus a scapat singur in careul lui Dinamo si a finalizat peste transversala, la capatul unui contraatac taios, purtat in mare viteza.

Sapte minute a durat echilibrul numeric pe teren, dupa ce Nedelcearu l-a faultat in postura de ultim aparator pe acelasi Laurentiu Bus si a fost trimis la vestiare de centralul Alexandru Tudor.

Florin Calin a fost la un pas de a profita de gafa lui Traian Marc, din minutul 17. Mijlocasul de legatura al Rapidului nu a reusit insa sa cadreze de la 30 de metri cu poarta ramasa goala.

Pe contraatac, Bilinski a fost blocat in ultimul moment de Draghia, la un sut din marginea careului mic.

Zece minute mai tarziu, Alexandru Coman a venit lansat din spate si a reluat slab din 8 metri mingea centrata de pe dreapta de Cojocnean.

Scorul pauzei a fost stabilit de Cordos, in minutul 38. Rotariu a executat exemplar o lovitura de colt, iar Cordos s-a desprins din marcajul lui Tinc si a reluat imparabil cu capul din cativa metri pentru 1-0 in favoarea "cainilor rosii".

In prelungirile primei reprize, polonezul Kamil Bilinski a avut in varful bocancului golul de 2-0, insa a ratat nepermis cu poarta goala, din 4 metri, dupa o actiune personala a lui Valentin Lazar.

La zece minute de la reluarea jocului, Coman a avut nevoie de o secunda in plus pentru a finaliza in pozitie singur cu Marc si a fost blocat de Fai printr-o interventie la sacrificiu.

In minutul 65, Cordos a aparut din nou in pozitie de finalizare, la o faza trasa la indigo cu cea din care a marcat. Draghia s-a intins si a parat de pe linia portii.

Plusul de experienta al dinamovistilor avea sa se vada si in minutul 76, cand Matei a fost lansat in dreapta de Lazar, mingea a ajuns la 11 metri la Alexe, care a curentat transversala.

Spre final, "cainii" au muscat de doua ori din adversar. In prima faza, Marius Alexe nu l-a iertat pe Draghia la o pasa stralucitoare venita de la Gavrila (83), pentru ca Stefan Barboianu sa stabileasca scorul final la ultima faza.

Ioan Mera a faultat in careu, iar Barboianu s-a ocupat de transformarea penaltiului dictat de Alexandru Tudor.

FC Rapid Bucuresti: Draghia – Tinc, Al. Iacob, Mera, Mendy – V. Negru (Sandulescu 65), Fl. Calin – Al. Coman, Cojocnean (Martin 70), Bus – V. Balint (Milinceanu 58)

FC Dinamo Bucuresti: Marc – Fai, Nedelcearu, Cordos, S. Filip – Barboianu, Boubacar – V. Lazar (cpt), C. Matei (Grecu 82), D. Rotariu (B. Gavrila 73) – Bilinski (M. Alexe 58)

Arbitri: Alexandru Tudor (central), Bogdan Gheorghe, Alexandru Cerei (asistenti)

Cartonase galbene: V. Balint 12, Tinc 55, Mera 57, Mendy 81, Sandulescu 85, L. Bus 87/ Cordos 14, Fai 81, Boubacar 85

Cartonase rosii: Nedelcearu 7

Stadion: Giulesti - Valentin Stanescu



Dinamo respecta traditia recenta si invinge in Giulesti