Liga 1

Dinamo obtine trei puncte la Timisoara dupa un meci aspru

Victorie la limita pentru Dinamo, scor 2-1 (1-0), sambata seara, pe terenul lanternei rosii ACS Poli Timisoara.

Banatenii au inceput mai bine si au dominat meciul in primul sfert de ora, Canu a ratat prima ocazie de gol cu o minge trimisa putin pe langa poarta aparata de Penedo.

Dinamo a replicat taios in minutul 15 prin Lazar. Acesta a primit o minge de la Nistor, l-a evitat elegant pe Artean si a sutat pe poarta. Straton a blocat in doi timpi.

In cele din urma Dinamo a deschis scorul in minutul 26 prin Nedelcearu, jucator ajuns la a doua reusita in acest sezon.

O centrare de pe partea dreapta a fost reluata periculos de Nemec cu capul. Mingea revenita din bara a fost impinsa in poarta de Nedelcearu, jucator aflat pe urmarire.

Acelasi Nemec avea sa rateze o mare ocazie in minutul 40. Scapat singur spre poarta adversa, atacantul slovac adus in vara a trimis in forta, insa mingea lovita cu exteriorul s-a dus mult alaturi.

Mare ocazie de egalare pentru Timisoara la cinci minute dupa pauza la sutul lui Croitoru din 16 metri. Mingea a trecut la o palma de poarta dinamovista.

Dinamo a facut 2-0 in minutul 57 prin Maric in urma unui corner. Mingea a fost scoasa in marginea careului la Palic si acesta a pasat decisiv pentru al doilea gol marcat de Maric in tricoul alb-rosu.

Timisoara avea sa revina in meci si sa mentina suspansul in urma unui penalty dictat de Ovidiu Hategan la piciorul intins de acelasi Maric la cursa lui Barbut prin careul dinamovist.

Doman a inscris in minutul 65, desi Penedo intuise directia in care se va duce balonul sutat de jucatorul timisorean.

Pana la final Penedo a avut o interventie decisiva la reluarea lui Bocsan din minutul 70, faza care a dus si la accidentarea lui Nemec, iar Rotariu, jucator intrat in partea secunda, a avut un sut pe langa poarta in minutul 82.

Barbut a irosit ultima sansa a gazdelor cu un sut mult peste poarta din marginea careului in prelungirile partidei.



Dinamo obtine trei puncte la Timisoara dupa un meci aspru