Liga 1

Dinamo o blocheaza pe Steaua in drumul spre primul loc

Steaua si Dinamo au terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), duminica seara in etapa a 6-a din playoff, rezultat in urma caruia Astra Giurgiu se distanteaza la trei puncte de Steaua in campionat. Cele doua echipe se infrunta sambata viitoare in ceea ce va fi in realitate finala campionatului.

Cele doua echipe care s-au infruntat pe Arena Nationala in fata a 48.600 de spectatori si-au impartit dominatia pe cele doua reprize. Steaua a inceput mai bine si a impus ritmul in prima parte, in timp ce Dinamo a raspuns briliant dupa pauza prin intrarea lui Gnohere.

Steaua inca o data si-a aratat limitele in atac prin Chipciu si Tade, acesta din urma dovedindu-se la fel de neinspirat cum a fost intreg sezonul.

Steaua s-a instalat inca din debutul meciului in jumatatea lui Dinamo, formatie care a lasat a intrat pe teren cu temele facute pentru un joc defensiv bazat pe arma contraatacului.

Dupa zece minute in care duelul celor doua galerii a tinut capul de afis in fata spectacolului palid din teren, Stanciu a avut prima ocazie pentru Steaua. Un sut slab din interiorul careului ajuns in bratele lui Cerniauskas.

Stelistii au iutit jocul si un minut mai tarziu Hamroun era blocat in momentul sutului de Mevlja. O interventie decisiva asupra algerianului, care in minutul 15 l-a testat pe Cerniauskas cu un sut pe centrul portii.

Pe fondul dominarii steliste s-a produs si deschiderea scorului in minutul 16 cand fundasul dinamovist Filip a deviat nefericit in propria poarta o mingea care il cauta pe Popa.

Steaua a continuat sa domine si Stanciu l-a testat pe Cerniauskas cu un sut pe centrul portii in minutul 20. Aceasta dupa ce Pulijc a respins intr-o prima faza din fata lui Chipciu.

Primul sut dinamovist pe poarta 32adversa a venit in minutul 26, cand Nita s-a opus fara probleme la o executie din margin32ea careului.

Pana la pauza arbitrii au tinut sa iasa cu orice pret in evidenta. Mai intai centralul Alexandru Tudor a oprit meciul in minutul 28 din cauza petardelor aruncate in teren de suporterii stelisti aflat in spatele portii lui Cerniauskas, dupa care de la margine s-a ridicat eronat fanionul pentru un offside inexistent la patrunderea lui Chipciu. Acesta scapase singur cu portarul dinamovist.

Mircea Rednic a mutat la pauza prin introducerea lui Gnohere in locul lui Lazar, iar formatia din Stefan cel Mare au inceput cu un presing extrem de agresiv. In minutul trei al partii secunde noul intrat Gnohere a restabilit egalitatea din pasa lui Palic dupa o demarcare de langa Palic. A fost doar al doilea sut trimis de Dinamo pe spatiul portii.

Ocazie uriasa ratata de Dinamo in minutul 57. Rotariu ramane singur cu Nita in sase metri, nu a fost offside, si portarul stelist Nita a respins in extremis in corner. O faza care l-a facut pe Rednic sa-si puna mainile in cap.

Steaua a replicat pe contraatac prin Hamroun, al carui sut din actiune a fost blocat de Cerniauskas.

Cea mai mare ocazie a reprizei secunde pentru Steaua a fost irosita de francezul Tade, jucator intrat in teren in locul lui Bourceanu. Bine gasit in careu de mingea lui Hamroun, fostul golgeter al Ligii 1 a reluat mult peste poarta din centrul careului.

Chiar daca a facut pasul inapoi in partea secunda, Dinamo a fost echipa mai lucida si Nedelcearu a trecut pe langa golul victoriei in minutul 90. Aceasta dupa ce Steaua a ramas in inferioritate numerica dupa al doilea galben luat de Pintilii.

Steaua Bucuresti: Nita - Tamas (Enache 61), Varela, Tosca, Momcilovic - Bourceanu (Tade 68), Pintilii - A. Popa, Stanciu, Hamroun - Chipciu (Filip 89). Antrenor: Laurentiu Reghecampf

Dinamo Bucuresti: Cerniauskas - Hanca, Mevlja, Puljici, Filip - P. Anton, Palic - Rotariu (Nedelcearu 65), Kortzorg (Vl. Olteanu 79), Lazar (Gnohere 46) - Bicfalvi Antrenor: Mircea Rednic

sursa foto: facebook.com/FCDinamoOfficial



Dinamo o blocheaza pe Steaua in drumul spre primul loc