Liga 1

Dinamo intoarce scorul cu Viitorul si castiga prin golul lui Lazar

Viitorul a condus-o pe Dinamo cu 1-0 si a ratat cele mai mari ocazii de gol la 1-1 in partea secunda, aceasta inainte ca Vali Lazar sa dea lovitura de gratie prin Vali Lazar dintr-o centrare a lui Palic. Dinamo revine pe trei in clasament dupa acest rezultat.

Cele doua echipe au trecut peste faza de tatonare si au jucat inca din debut pe cartea atacului, iar Viitorul a obtinut cornerul la chiar prima faza a meciului.

Dinamo a replicat furtunos pe contraatac prin Romario Kortzorg, insa Benzar a intervenit decisiv si l-a oprit pe olandez aproape de marginea terenului.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 7, cand Tanase a urmarit o minge trimisa "acasa" de Pulijc si a profitat de pasa primita cadou de la portarul dinamovist Cerniauskas. Acesta a ratat degajarea si i-a pus practic mingea pe tava lui Tanase, iar acesta a impins-o in poarta pentru 1-0.

Dinamo s-a aruncat in atac si, dupa cateva incercari nereusite de a crea pericol la poarta lui Tordai, mijlocasul Romario a restabilit egalitatea in minutul 24 cu un sut superb sub bara. A fost o actiune personala de toata frumusetea a olandezului, care l-a driblat pe Benzar scotandu-l din schema.

Pana la pauza Dinamo a fost echipa mai periculoasa, dar in doua randuri Gnohere nu a prins cadrul portii cu suturi din interiorul careului.

Cerniauskas a fost aproape de o noua gafa in debutul partii secunde, minutul 51, cand a iesit neinspirat din poarta in afara careului. Chitu l-a driblat, a trimis in spate pentru Benzar, insa sutul acestuia a fost respins in extremis de Lazar.

Cei de la Viitorul au trecut din nou pe langa gol in minutul 65 cand, la o centrare a lui Benzar de pe dreapta, fundasul dinamovist Pulijc a fost aproape de autogol reluand cu capul din plonjon putin peste transversala.

Dinamo a dat lovitura decisiva in minutul 71 prin Lazar. Acesta a marcat cu capul din centrarea lui Palic si a adus victoria lui Dinamo. Un succes care urca formatia din Stefan cel Mare pe trei in clasament, cu 30 puncte. 

Astra si Steaua raman pe primele doua locuri, cu 35 puncte, cu mentiunea ca giurgiuvenii evolueaza marti de la 18:00 pe teren propriu cu Pandurii in ultimul meci al etapei a 5-a din playoff.

sursa foto: facebook.com/FCDinamoOfficial



Dinamo intoarce scorul cu Viitorul si castiga prin golul lui Lazar