Liga 1

Dinamo i-a stins lumina Stelei in derby

Dinamo a castigat, miercuri seara, eternul derby cu Steaua, scor 3-1, dupa ce a primit gol inca din debutul partidei. Pana la pauza dinamovistii au intors rezultatul, iar in partea secunda si-au securizat victoria la o gafa a apararii steliste. Este doar a doua victorie obtinuta de Dinamo in fata Stelei in ultimele 20 de meciuri in toate competitiile.

Steaua a avut lovitura de deschidere a partidei si dupa doar opt secunde ros-albastri aveau sa obtina cel mai rapid penalty din istoria fotbalului european. 

Tamas a trimis un lung de linie pentru De Amorim, jucator busculat de Penedo si Romera iesiti la intampinare. Abia dupa patru minute s-a putut executa lovitura de la 11 metri din cauza petardelor si tortelor aruncate in teren de suporterii dinamovisti. A executat Boldrin si a adus-o pe Steaua in avantaj.

Dinamo n-a reusit sa reactioneze vreme de 20 de minute, iar Steaua mai putea obtine un penalty la faultul lui Filip asupra lui Popa, o imprudenta la care centralul Hategan a inchis ochii.

Pe masura trecerii timpului Dinamo a urcat liniile si a pus stapanire pe centrul terenului, iar in minutul 36 gazdele meciului de pe Arena Nationala au obtinut la randul lor lovitura de la 11 metri la un duel intre Pintilii si Busuladzic. Faza a avut loc la doar cateva minute de la intrarea lui Pintilii in teren.

Hanca a tras in forta si pe jos aducand egalarea pe tabela, iar in al cincilea din cele sase minute suplimentare acordate pentru prima repriza “cainii” au muscat din nou din eterna rivala. La o centrare a lui Nistor din lovitura libera Tamas a respins in centrul, iar de acolo mingea a ajuns la Nedelcearu. Acesta a preluat cu stangul si l-a invins pe Nita cu un drept bine plasat.

O prima repriza cu trei goluri, incrancenare, multa adrenalina si destul de putin fotbal la -2 grade in atmosfera.

Partea secunda a inceput cum nu se poate mai rau pentru Steaua, echipa care a primit un gol dupa o gafa imensa in aparare. Tamas si Nita nu s-au inteles la un balon de urmarire pentru Nemec si atacantul slovac a indeplinit o simpla formaliate singur cu poarta goala in fata.

Pana la final Steaua s-a chinuit sa revina in meci fara prea mult succes insa, doar un sut al lui Boldrin pe centrul portii fiind cea mai periculoasa ocazie a oaspetilor.

Dinamo a trecut pe langa golul de 4-1 prin Gnohere la o deviere a lui Rotariu, insa Nita a intervenit decisiv.



Dinamo i-a stins lumina Stelei in derby