Liga 1

Dinamo, doar egal cu penultima clasata

Dinamo a remizat pe teren propriu, 1-1 cu CFR Cluj, intr-un meci cu miza doar pentru buzunarele finantatorului Ionut Negoita. Cele doua goluri au fost marcate in primele 8 minute ale reprizei secunde, de Elhamed si Camora. Oaspetii au evoluat in inferioritate numerica din minutul 76. Arbitrajul centralului aradean Ovidiu Hategan a fost unul presarat de greseli, cu doua penaltiuri neacordate lui CFR si o masura blanda luata dupa un cot in figura al lui Sulley Muniru.

Partida din Stefan cel Mare s-a deblocat undeva prin minutul 20, cand Ionut Larie a expediat primul sut periculos spre poarta lui Traian Marc.

La urmatorul atac, Camora a fost blocat in ultimul moment de Bunoza, la capatul unei faze lucrate frumos de tanarul Alexandru Paun.

Cu zece minute inainte de pauza, Sulley Muniru a scapat ieftin in urma unui cot aplicat in figura lui Marius Alexe. Arbitrul Ovidiu Hategan i-a acordat doar cartonas galben jucatorului ghanez.

Dinamo s-a trezit spre final, cand Nicolae Grigore a trimis putin peste transversala dupa o greseala a lui Ionut Larie. 

Ocazia primei reprize i-a apartinut lui Kamil Bilinski (41), blocat in-extremis de Mihai Minca intr-o situatie de unu la unu.

De cinci minute a avut nevoie Dinamo pentru a se distanta pe tabela, in repriza secunda. Marius Niculae, introdus la pauza, l-a servit ideal pe Elhamed, care si-a trecut in cont prima sa reusita in Liga 1.

Camora (53) a adus egalitatea pentru CFR in urma unei gafe monumentale a portarului Train Marc, care, practic, si-a impins mingea in poarta la o centrare pe coltul scurt a fundasului lateral.

Introdus de putin timp in teren de Flavius Stoican, Bogdan Gavrila l-a fixat pe Mihai Minca cu o executie dintr-o bucata de la limita careului. Balonul a ocolit de putin stalpul din stanga.

Gavrila a provocat si eliminarea lui Ciprian Deac, in minutul 76, dupa o intrare dura a mijlocasului CFR-ului, direct pe glezna. Ovidiu Hategan a vazut tot ce s-a intamplat, scotand cartonasul rosu cuvenit.

Traian Marc si-a mai spalat din pacate, spre final, cand a intervenit cu o parada spectaculoasa la sutul din unghi al francezului Tade.

Dinamo: T. Marc - Barboianu, A. Marc, Bunoza, Serginho - N. Grigore (M. Cristescu 64), Elhamed - Rotariu, Alexe (B. Gavrila 72), V. Lazar (M. Niculae 46) - Bilinski

CFR Cluj: Minca - Lopes, Larie, Carp, Camora - Muniru, Deac - Jakolis (Sg. Negrut 87), Dore (Veres 78), Paun (Chanturia 70) - Tade

Arbitru: Ovidiu Hategan (Arad)

Cartonase galbene: M. Niculae 60, Barboianu 83/ Carp 29, Muniru 36, Larie 52

Cartonase rosii: C. Deac 76

Stadion: Dinamo (Bucuresti)



Dinamo, doar egal cu penultima clasata