Liga 1

Dinamo calca pe bec in finalul sezonului

Dinamo a incheiat sezonul cu o infrangere pe teren propriu, mai clara decat o arata scorul, 0-2, in fata unui adversar, Astra Giurgiu, cu cel putin o clasa peste elevii lui Mircea Rednic. Asta dupa ce, in tur, giurgiuvenii au sters pe jos cu Dinamo, scor 6-1. Alibec (18) si Budescu (55) au pus capat unui nou sezon mediocru al gruparii din Stefan cel Mare. Dinamo termina campionatul pe locul 7, in timp ce Astra se claseaza pe 4 si va evolua in preliminariile Europa League.

Giurgiuvenii pregatiti de Marius Sumudica, suspendat pentru doua etape, au avut un start mai bun de meci, presarat de o suita de cornere la poarta lui Traian Marc. Alibec (9) a irosit prima ocazie importanta, ratand in situatie de unu la unu cu goalkeeperul "cainilor".

Zece minute mai tarziu, Alibec a deschis scorul intr-o faza in care Traian Marc l-a inchis bine pe Constantin Budescu, insa a avut nesansa ca balonul sa ricoseze la varful Astrei.

"Cainii" s-au trezit spre finalul reprizei, prin Elhamed (38), care a prins un sut sanatos din afara careului, deturnat cu dificultate in corner de George Gavrilas.

Pe contraatac, Denis Alibec putea realiza dubla, dar s-a lovit de blocajul portarului dinamovist.

In lipsa unui fotbal decent practicat de Dinamo, fanii gazdelor l-au luat in primire pe patronul Ionut Negoita, porcait constant pe durata meciului pentru ca au fost dusi cu zaharelu' de omul care le promitea iesirea la timp din insolventa a clubului din Stefan cel Mare, pentru a putea evolua in cupele europene din sezonul 2016-2017.

Capitanul "dracilor negri", Constantin Budescu (55), a dublat avantajul Astrei printr-o executie curata de la punctul cu var, la un penalti scos de Tembo in duel cu Steliano Filip. Budescu a ajuns la cota "10" in campionat.

Seara de cosmar a lui Filip, care a gresit la primul gol, provocand si penaltiul transformat de Budescu, s-a incheiat in minutul 72, cand fundasul lateral al "cainilor" a incasat al doilea avertisment din partea centralului oradean Florin Marcu.

Niponul Seto putea ofera golul serii, in minutul 83, cand a reluat spectaculos din foarfeca sub transversala, iar Marc a respins cu varful degetelor.

Dinamo: T. Marc - Filip, Bunoza, A. Marc, Fai - Grigore (G. Grozav 46) - C. Matei (K. Trabalka 71), Cristescu, Elhamed, Rotariu (B. Gavrila 60) - Bilinski

Astra Giurgiu: Gavrilas - Enache, Oros, Gaman, Morais - Florescu, Seto - Tembo (Al. Ionita 82), Budescu, De Amorim (Pinto 69) - Alibec (Fatai 77)

Arbitru: Florin Marcu (Oradea)

Cartonase galbene: S. Filip 54, Grozav 65, Elhamed 90/ G. Enache 73, Al. Ionita 85

Cartonase rosii: S. Filip 72

Stadion: Dinamo (Bucuresti)



Dinamo calca pe bec in finalul sezonului