Liga 1

Dinamo a trecut peste esecul din Cupa, dupa 2-0 cu Astra

Dinamo a obtinut cea de-a treia victorie consecutiva in campionat, 2-0 cu Astra Giurgiu, si se apropie amenintator de podiumul Ligii 1. Serban a deschis scorul in debutul reprizei a doua, iar Rotariu inscris din pasa lui Valentin Lazar, spre final. Astfel, Dinamo pune un punct peste FC Vaslui si are sanse tot mai mari sa termine pe un loc de cupa europeana.

Giurgiuvenii au avut prima ocazie a partidei, in minutul 8, cand Yazalde l-a intins pe Balgradean cu o executie in cros din marginea careului. Budescu a continuat cu un sut peste bara transversala (12), pentru ca eroul din Cupa, Paul Papp, sa reia in blocajul lui Dragos Grigore o minge trimisa de la coltul terenului de decarul Astrei.

La mijlocul reprizei, Ovidiu Hategan a anulat golul inscris de Papp, din pasa aceluiasi Budescu, pentru un fault comis in atac.

In minutul 30, Valentin Lazar nu a putut valorifica mingea pusa pe tava de Laurentiu Rus in fata portii.

Finalul de repriza le-a apartinut "cainilor", care au tras in bara prin Lazar din pasa lui Alexandre Durimel, iar Tucudean, ramas singur cu Danut Coman, a preferat lobul in locul unei finalizari simple.

Ionut Serban a razbunat ocaziile lui Dinamo, in minutul 47, cand l-a executat pe goalkeeperul Astrei cu un sut din drop din marginea careului mic, la o centrare venita de pe partea stanga.

Cu douazeci de minute inainte de final, Tucudean nu a putut cadra din foarfeca la o minge aruncata din dreapta de autorul golului, Ionut Serban.

Astra a raspuns destul de tarziu, prin Bukari, care a primit bine in flancul drept si a tras peste bara din unghi (78).

Victoria lui Dinamo a devenit clara in minutul 86, cand Valentin Lazar a purtat o actiune pe partea stanga si i-a pasat in careu lui Rotariu, autorul golului de 2-0.

Dinamo: Balgradean - Rus, Durimel, Dr. Grigore, Grecu (Boubacar 44) - Barboianu, Elton (D. Rotariu 74) - V. Lazar (Ad. Popa 89), I. Serban, C. Matei - Tucudean
Antrenor: Flavius Stoican

Rezerve: Naumovski - Boubacar, Ad. Popa II, Velici, Rotariu, Buia, Bilinski

Astra: D. Coman - Enache, Papp, V. Gaman (Bukari 67), Junior Morais - Yahaya, Laban - Yoda (Ben Youssef), Budescu, William de Amorim - Yazalde (Alibec 46)
Antrenor: Florin Marin

Rezerve: S. Lung jr - Ben Youssef, St. Popescu, Takayuki, Alibec, M. Cristescu, Bukari

Arbitri: Ovidiu Hategan, Aurel Onita si Miklos Nagy

Cartonase galbene: Serban 14, Dr. Grigore 15, V. Lazar 60/ Budescu 88, Youssef 93

Cartonase rosii: - 

Stadion: Dinamo



Dinamo a trecut peste esecul din Cupa, dupa 2-0 cu Astra