Liga 1

Dezastru pentru LookTV la audiente

Posturile Look, cele care apartin societatii Sky Broadcast - detinatoarea drepturilor tv ale Ligii 1 - au inregistrat audienta extrem de slabe. In fotbal se vorbeste despre o renuntare la drepturi a celor de la Sky, in curand.

Etapa a saptea a Ligii 1 (12-15 septembrie 2014) a fost prima masurata de societatea auditata pe partea de televiziune, Kantar Media. Chiar daca firma Kantar masoara audientele cu ajutorul a catorva mii de aparate la nivel national (1.000 in Bucuresti), iar cifrele sunt pur estimative, din "burta", totusi pentru Look totul arata foarte slab.

De exemplu, meciul Steaua - Medias a avut rating zero pe segmentul de "public comercial", adica sub 1.000 de persoane au stat pe meci la un moment dat.

Practic, mai nimeni nu se uita la Look, daca ar fi sa ii credem pe cei de la Kantar. Posturile Look sunt retransmise de aproximativ 20 de societati de cablu, conform LPF, printre care UPC, Orange sau Romtelecom.

Din punctul de vedere al unor surse din piata, citate de ziarul Ring, in curand Sky Broadcast ar putea sa refuze sa mai plateasca drepturile tv, avand in vedere audientele foarte slabe, iar LPF va anula contractul de cesiune.



Dezastru pentru LookTV la audiente