Liga 1

Derby incrancenat si fara goluri intre CSU Craiova si Dinamo

CSU Craiova a incheiat la egalitate partida de pe teren propriu cu Dinamo, scor 0-0, desi a evoluat in superioritate numerica in ultimul sfert de ora. Steliano Filip a incasat al doilea cartonas galben din partea lui Cristi Balaj, in, probabil, cel mai reusit joc facut de "caini" in acest retur. Tarnacop si Vatajelu au semnat cele mai mari ocazii ale oltenilor.

Partida a starnit un imens interes in randul fanilor Craiovei, care au venit intr-un numar foarte mare pe stadionul "Extensiv". Multi oameni au ramas la portile stadionului. Capacitatea maxim admisa - 6000 de locuri - a fost bifata cu succes de cei care au asteptat renasterea fotbalului in Banie.

Fotbalistic vorbind, Marian Cristescu a semnat prima ocazie a "cainilor" cu o lovitura de cap imprecisa. Pe contraatac, Nuno Rocha nu a putut finaliza corespunzator, din marginea careului mic, o faza care anunta desprinderea pe tabela a oltenilor.

La mijlocul reprizei, Nicolae Grigore a fost foarte aproape sa il invinga pe Balgradean. Fostul goalkeeper al lui Dinamo s-a intins incredibil, scotand cu un ultim efort reluarea periculoasa cu capul, din apropiere, a mijlocasului "cainilor".

Spre finalul reprizei, sectorul fanilor dinamovisti a fost depopulat. Ultrasii oaspetilor s-au deplasat intr-o alta zona a stadionului pentru a se razboi cu fanii lui CSU.

Pana la pauza, Bilinski (34) a fost blocat in ultimul moment de stoperii Craiovei, dupa o finalizare cu capul din preajma portii.

Ratarea reprizei, insa, i-a apartinut lui Nuno Rocha, care a trimis o simpla pasa spre Marc, desi se afla singur cu goalkeeperul lui Dinamo in 3-4 metri.

Partea secunda a debutat in aceeasi nota, cu un plus pe plan ofensiv al lui CSU. Apoi, dinamovistii au mai echilibrat disputa, putin lipsind ca Marian Cristescu (70) sa izbuteasca un eurogol.

Cu un sfert de ora inainte de ultimul fluier al lui Cristi Balaj, baimareanul i-a aratat cartonasul rosu lui Steliano Filip pentru o duritate gratuita intr-o zona neutra a terenului.

Tarnacop putea semna golul izbavitor, imediat dupa eliminarea lui Filip. Andrei Dumitras a centrat bine din flancul drept de atac, iar Tarnacop a trimis modest cu capul din cativa metri, in situatie de unu la unu cu Traian Marc.

Bogdan Vatajelu a irosit ultimele cartuse ale gazdelor, dupa un sut ce a trecut agonizant pe langa bara din stanga lui Marc. In prelungiri, Vatajelu a ratat de putin vinclul portii lui Marc. Faza ce i-a ridicat pe cei 6000 de fani de pe scaune.

CS U Craiova: Balgradean – Dumitras, Acka, Izvoranu, Vatajelu – Herghelegiu, Mateiu, Brandan, Tirnacop (Al. Baluta 80) – Bawab (A. Ivan 73), Rocha (C. Curelea 84)

FC Dinamo Bucuresti: T. Marc – Barboianu, A. Marc, Bunoza, S. Filip – Elhamed (M. Niculae 66), N. Grigore (D. Nedelcearu 78) – Gavrila (D. Rotariu 66), M. Cristescu, V. Lazar – Bilinski

Arbitru: Cristi Balaj (Baia Mare)

Cartonase galbene: Brandan 41, S. Izvoranu 59/ S. Filip 36

Cartonase rosii: S. Filip 77

Stadion: Extensiv (Craiova)

Spectatori: 6000



Derby incrancenat si fara goluri intre CSU Craiova si Dinamo