Liga 1

Danciulescu debuteaza cu o victorie pe banca lui Dinamo

Ionel Danciulescu si-a inceput cu dreptul cariera de antrenor la Dinamo, cu o victorie stransa, scor 2-1, in deplasarea de la Medias. Gaz Metan a condus la cateva minute distanta de primul fluier al lui Alexandru Tudor, insa a fost neconvingatoare in fata unui adversar care a trecut in avantaj prin Boubacar si Bilinski, dupa doua pase decisive ale lui Cosmin Matei, totodata capabil sa inghete tabela in inferioritate numerica inca din minutul 72.

Jocul de la Medias a debutat cu un gol rapid inscris de algerianul Aymen Tahar (4). Cordos a gresit impardonabil in propriul careu, pasandu-i practic mijlocasului Gazului, care a modificat tabela cu o lovitura eleganta de cap din 8-9 metri.

In minutul 21, Dinamo a restabilit egalitatea prin Boubacar, aflat la prima reusita in campionat. Cosmin Matei i-a pasat cu capul in interiorul careului mic, de unde Boubacar a impins mingea in plasa cu o executie stangace.

Doua minute mai tarziu, Elton nu a fost capabil sa il invinga in situatie de unu la unu pe Plesca, la ceea ce ar fi putut fi un nou assist in dreptul "cifrelor" lui Cosmin Matei.

Prima parte s-a incheiat cu o faza litigioasa in careul lui Dinamo. Tahar a trimis mingea in mana lui Cordos, aflat la 2-3 metri distanta, iar Alexandru Tudor a lasat jocul sa continue in pofida protestelor energice ale gazdelor pentru o lovitura de pedeapsa.

Imprumutat de la Steaua, Tarnovan nu a prins poarta din cativa metri la capatul unor balbaieli in defensiva "cainilor" (50).

"Cainii" au intrat in avantaj la urmatorul atac consistent prin Kamil Bilinski, care a indeplinit o simpla formalitate la centrarea primita din banda de la Cosmin Matei.

In minutul 58, Traian Marc a scos fantastic in fata lui Florin Dan. Ciprian Petre a evadat in flancul drept si l-a angajat perfect pe Dan, incapabil sa egaleze singur cu portarul lui Dinamo.

Echipa vizitatoare a incheiat meciul in inferioritate numerica. Alexandru Tudor a sanctionat cu cartonas rosu direct intrarea dura a lui Constantin Grecu, cu talpa inainte, asupra kosovarului Azdren Llullaku.

Dinamovistii au gestionat bine finalul de meci, asigurandu-i astfel un debut victorios in antrenorat fostului mare jucator Ionel Danciulescu.

Gaz Metan: Plesca - V. Cretu, Mujdragici, Muth, Szilagyi - Fl. Dan (Figliomeni 78), Todea, Tahar - Curtean (Llullaku 45), Tirnovan (Al. Buziuc 67), C. Petre 

Rezerve: Buchta, I. Cristea, Buzean, R. Roberto, Figliomeni, Llullaku, Buziuc

Dinamo: Marc - Fai, Nedelcearu, Cordos, Grecu - Barboianu, Elton (Serban 68), Boubacar - Matei (D. Rotariu 74), Bilinski, Alexe (B. Gavrila 84)

Rezerve: Kovacs, Vaduva, P. Petre, D. Rotariu, Durimel, I. Serban, Gavrila

Arbitru: Alexandru Tudor (Bucuresti)

Cartonase galbene: Szilagyi 41, Cretu 65, Fl. Dan 68, Plesca 84/ Fai 28, Bilinski 83, T. Marc 90+4

Cartonase rosii: C-tin Grecu 72

Stadion: Gaz Metan (Medias)

Spectatori: 3000



Danciulescu debuteaza cu o victorie pe banca lui Dinamo