Liga 1

Avertisment: Fara bani, fara retur in Liga 1

In timp ce incertitudinea asupra sponsorului Ligii 1 planeaza, iar termenul pentru a doua plata se apropie, in campionatul Romaniei se vorbeste despre o posibila oprire in retur, 

Anuntul unei posibile opriri in retur a venit de la Florin Prunea. Acesta este de parere ca toate cluburile, mai putin Steaua, asteapta banii din drepturile tv pentru a-si continua activitatea. Daca acestia nu vor veni, campionatul se opreste pentru ca echipele vor disparea.

"Daca nu vin banii din drepturile TV campionatul se opreste din retur. Se vorbeste despre probleme mari, dar ramane de vazut. Daca nu se fac platile din drepturile tv, parerea mea este ca se va opri campionatul. Nu este o exprimare dura, pur si simplu nu va mai continua pentru ca nu va mai avea cu cine, cu exceptia Stelei. Echipele nu vor avea cu ce sa isi plateasca jucatorii, nu se va mai juca", a spus Prunea.

Compania malteza Intel Sky Broadcast (ISB), despre care nimeni nu stie nimic, cea care a primit de la Liga Profesionista de Fotbal drepturile tv in cesiune pentru cinci ani, trebuie sa achite pana pe data de 31 ianuarie a doua transa din drepturile tv aferente sezonului 2014/2015, in valoare de 17 milioane de euro. 

ISB  a achitat anul acesta primele 17 milioane pentru turul de campionat. Insa, pentru partea a doua sunt mari dubii.

Cei aproximativ 300.000 de abonati le genereaza celor de la ISB venituri anuale de 8 milioane de euro. Raman de acoperit 25 de milioane de euro pe an din buzunarul ISB.

De aceea, compania malteza s-ar putea retrage in 2015, pierzand doar garantia de 10 milioane de euro, dar fara a mai achita transa a doua si fara a avea alte penalitati si obligatii in contractul semnat cu LPF, in valoare de 135 de milioane de euro. 

[news-111399]



Avertisment: Fara bani, fara retur in Liga 1